Supplementen voor Tinnitus

Supplementen voor Tinnitus

Tinnitus is de perceptie van geluiden, waaronder rinkelen, in je oor. Hoewel er geen remedie voor deze lastige aandoening, aldus de American Tinnitus Association, kunnen sommige gevallen van tinnitus worden beheerd door het aanpakken van de onderliggende factoren die leiden tot deze aandoening. Behandelingsresultaten echter grotendeels afhankelijk van de specifieke oorzaak van tinnitus. Sommige voedingssupplementen kan helpen bij het controleren van uw tinnitus, maar je moet alleen gebruik maken van supplementen als je onder de zorg van een goed geïnformeerde zorgverlener.

tinnitus Beschrijving

Leeftijd gerelateerde gehoorverlies, blootstelling aan harde geluiden, oorsmeer accumulatie en veranderingen aan het oor botten zijn allemaal mogelijke oorzaken van tinnitus. Een van de meest voorkomende oorzaken van deze aandoening kan echter binnenoor cel schade merkt MayoClinic.com. Als u tinnitus, kunt u de volgende geluiden hoort in je oren: rinkelen, zoemen, brullende te klikken, fluiten of sissen. Er zijn twee belangrijkste soorten van tinnitus: subjectieve en objectieve. Subjectieve tinnitus is tinnitus dat alleen kan je horen, terwijl objectieve tinnitus is tinnitus die uw arts kan detecteren tijdens een examen.

tinnitus Supplementen

Voedingssupplementen zijn algemeen gebruikt bij de behandeling van tinnitus, hoewel onderzoekbewijsmateriaal in hun effectiviteit voor deze aandoening kunnen ontbreken. Volgens natuurgeneeskundige arts William A. Mitchell Jr, auteur van "Plant Medicine in de praktijk," ginkgo is een voedingssupplement dat in het verleden is gebruikt bij de behandeling van deze aandoening. Andere voedingssupplementen die nuttig bij de behandeling van deze aandoening kunnen zijn omvatten co-enzym Q10, mangaan, magnesium, een multivitaminen en mineralen complex, vitamine E en echinacea.

Aanbevolen supplement

Mangaan is een voedingssupplement dat een nuttige aanvullende therapie bij de behandeling van uw tinnitus of gehoorverlies kan zijn. Mangaan-deficiëntie is in verband gebracht met tal van oor aandoeningen, merkt Phyllis A. Balch, een gecertificeerde voedings adviseur en auteur van "recept voor Nutritional Healing." Mangaan is een essentiële voedingsstof die is te vinden in tal van voedingsmiddelen, en het eten van een kleine hoeveelheid van deze sporenelementen elke dag is belangrijk voor uw gezondheid, aldus de Centers for Disease Control and Prevention. Teveel mangaan in de voeding kan echter gezondheidsproblemen, vooral zenuwstelsel veroorzaken.

Extra informatie

Als u gesuis in uw oren, of andere ongewone geluiden, raadpleeg dan uw huisarts. Uw arts kan uw conditie beoordelen en bieden effectieve behandeling suggesties of u doorverwijzen naar een gehoorverlies specialist voor het diagnosticeren van de onderliggende oorzaak van uw conditie. Voedingssupplementen moeten altijd met voorzichtigheid worden gebruikt en onder toezicht van een erkende zorgverlener. Het gebruik van voedingssupplementen is geen garantie voor een remedie voor uw tinnitus.