Suggereerde Progesteron Dosering voor Menopauze

Suggereerde Progesteron Dosering voor Menopauze

Bij sommige vrouwen de menopauze betekent behandeling van verschillende symptomen zoals vermoeidheid, geheugenverlies, gewichtstoename en opvliegers. In sommige gevallen zijn de symptomen licht terwijl in andere gevallen zijn ze ernstig genoeg om behandeling. Wanneer de symptomen beginnen om het dagelijkse leven te onderbreken, het nemen van hormonale substitutietherapie met progesteron kan nuttig zijn. Er kunnen bijwerkingen en risico's, zodat de veiligheid en de juiste dosering met een arts te bespreken.

Menopauze

Menopauze treedt op wanneer u een volledig jaar zijn gegaan zonder een periode, hoewel de symptomen jaar kan beginnen voor de menopauze begint, treden tijdens de menopauze en zelfs blijven tijdens de postmenopauze. De symptomen van de menopauze optreden omdat de eierstokken minder van het hormoon oestrogeen als een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces te produceren; menopauze kan worden geïnduceerd door middel van chirurgie ook. Er zijn veel veranderingen in de levensstijl die u kunnen helpen om de symptomen te beheren. Ernstige symptomen kan het gebruik van oestrogeen te rechtvaardigen, zegt het National Institute on Aging.

Voordelen van Progesteron

Bij inname van oestrogeen kan helpen om de symptomen van de menopauze te verlichten, kan het gezondheidsrisico's bij vrouwen die nog een baarmoeder vormen. Oestrogeen kan een abnormale verdikking van de bekleding van de baarmoeder, waardoor het risico op baarmoederkanker verhoogt veroorzaken. In deze gevallen wordt progesteron vaak voorgeschreven. Progesteron is een hormoon dat helpt bij verdikking van de baarmoeder te voorkomen; Hierdoor vermindert de kans op baarmoederkanker, meldt MedlinePlus. Progesteron werkt door het veroorzaken van het lichaam in de menstruatie waarin de bekleding van de baarmoeder vergoten gaan.

Dosering

Omdat elk geval uniek is, is er geen verplichting dosis progesteron, dat is goed voor iedereen. Uw leeftijd, ernst van de symptomen, de algehele gezondheid en het risico op kanker en hart-en vaatziekten moeten allemaal in aanmerking worden genomen, merkt Cleveland Clinic. In veel gevallen zijn zowel oestrogeen en progesteron slechts genomen op korte termijn om te bezuinigen op de risico's van gezondheidsproblemen. Gedurende deze tijd, wordt oestrogeen elke dag genomen en progesteron toegevoegd gedurende twee weken per maand. Als de symptomen ernstig zijn, kan een lage dosis van beide hormonen dagelijks worden genomen. U en uw arts zal moeten samenwerken en bewaken van uw voortgang in om de beste dosering te bepalen en als hormoonvervangende therapie voor u geschikt is.

Bijwerkingen

Progesteron kan diverse bijwerkingen zoals hoofdpijn veroorzaken; borsten; maagklachten; vermoeidheid; pijn; stemmingswisselingen; koude-achtige symptomen; een onregelmatige hartslag en vele anderen. Inname van progesteron kan ook verhoging van de kans op het ontwikkelen van bloedstolsels, waardoor het risico op een hartaanval, beroerte, ademhaling complicaties of visie problemen verhoogt. Progesteron moet worden gebruikt bij vrouwen met een verhoogd risico op borstkanker.