Sucrose die van nature in planten?

Sucrose die van nature in planten?

Sucrose is de chemische naam voor tafelsuiker. Het is een koolhydraat molecuul dat zoet smaakt, waardoor het een populaire additief. Bij consumeren sucrose, kan verteren en absorberen de componenten in de bloedbaan. Van daaruit uw cellen gebruiken de componenten van sucrose energie. Planten sucrose door het proces van fotosynthese, en vele planten natuurlijke bronnen van sucrose.

sucrose Chemistry

Sucrose chemisch geclassificeerd als een disaccharide, wat betekent dat het een koolhydraat uit twee kleinere suikereenheden, verklaren Drs. Mary Campbell en Shawn Farrell in hun boek "Biochemistry." De kleinere suikers die chemisch gecombineerd om sucrose vormen worden genoemd glucose en fructose. Sucrose smaakt zoeter dan glucose, die veel in de natuur voorkomt. Het is minder zoet, maar dan fructose. Uw cellen kunnen de chemische bestanddelen van sucrose branden om hen te voorzien van energie - net als andere koolhydraten, sacharose bevat 4 calorie├źn per gram.

Fotosynthese

Sucrose nature voorkomt in veel planten. Het wordt gevormd door het proces van fotosynthese, wat betekent "het bouwen van het licht." Planten oogst lichtenergie gebruik van chemicali├źn van de zon - met inbegrip van chlorofyl - in hun bladeren. Vervolgens gebruikt die energie om watermoleculen binden aan moleculen kooldioxide verklaren Drs. Reginald Garrett en Charles Grisham in hun boek "Biochemistry." Dit resulteert in de vorming van suikers zoals glucose en fructose, waardoor de plant dan kan combineren om sucrose te maken.

sucrose Storage

Planten concentreren sucrose en andere suikers die ze produceren door middel van fotosynthese in de vrucht van de plant. Dit komt omdat de vrucht bevat zaden, welke plant embryo's. Sacharose en andere suikers opgeslagen als bron van energie voor de plant, en in veel gevallen ook eens dieren naar de vrucht te eten. Dit helpt met zaadverspreiding, zoals dieren verspreid de zaden over een groot gebied door middel van ontlasting. Zoete vruchten, en wat zoete groenten, al bevatten sucrose.

Bronnen van sucrose

Sommige planten concentreren sucrose zo sterk dat ze goede bronnen van sucrose voor de productie van tafel suiker. Suikerriet, bijvoorbeeld, bevat zeer geconcentreerde sucrose in bepaalde delen van de plant. Suikerbieten zijn ook geconcentreerde bronnen van sucrose. Door het telen en oogsten suikerriet en bieten, en vervolgens op de sucrose-rijke sap uit de planten, kan de mens isoleren zuivere sacharose kristallen - dit is tafelsuiker.