Structure & amp; Functies van het cardiovasculaire systeem

Structure & amp; Functies van het cardiovasculaire systeem

Het cardiovasculaire systeem is een complex netwerk van het hart, bloedvaten en bloed. Het is de taak voedingsstoffen leveren aan het lichaam en bijproducten uit de weefsels. In het midden van het cardiovasculaire systeem is het hart - vier chambered pomp die bloed afgeeft aan de slagaders. De slagaders voeren voedingsstoffen en geoxygeneerde bloed naar de lichaamsweefsels. De aderen terug-de zuurstofrijk bloed naar het hart, waarbij de cyclus herhaalt zich duizenden keren per dag.

Het hart

Het hart is een spier ongeveer de grootte van een volwassen vuist. Het bestaat uit twee kanten en vier kamers: het linker en rechter atrium en de linker en rechter ventrikels. De twee atria zich op de top van het hart en het bloed ontvangen van verschillende delen van het lichaam. De twee ventrikels bevinden zich aan de onderkant van het hart en pomp bloed van het hart naar het lichaam. Het rechterventrikel is verantwoordelijk voor het pompen deoxygentated bloed naar de longen. De linker ventrikel pompt zuurstofrijk bloed naar de rest van het lichaam. Tussen de kamers zijn kleppen. Kleppen regelen de bloedstroom, verzekeren dat stroomt in een richting.

De bloedvaten

Bloedvaten zijn een aantal elastische buis die bloed van en naar het hart. Zuurstofrijk bloed verlaat het hart en levert zuurstof en voedingsstoffen aan het lichaam via de slagaders. Na het oversteken van haarvaten, aders terug zuurstofarme bloed en afvalstoffen naar het hart via de vena cava. Na het verlaten van het rechterventrikel door de longslagaders, wordt het bloed zuurstof in de longen, beschikt kooldioxide uit het lichaam terug naar het linker atrium van de longader en dan naar het linkerventrikel om het proces te herhalen.

Het bloed

Bloed is een semi-viskeuze vloeistof die rode bloedcellen, witte bloedcellen, bloedplaatjes en een waterige substantie genaamd plasma dat eiwitten, suikers, vetten en mineralen bevat. De gemiddelde volwassen lichaam circuleert 10 liter bloed door middel van een cardiale cyclus. De rode bloedcellen bevatten hemoglobine, dat verantwoordelijk is voor het transport van zuurstof naar de cellen en draagt ​​kooldioxide terug naar het hart.