Stress en vitamine B12

Stress en vitamine B12

Vitamine B-12 is essentieel voor de gezondheid en de functie van de zenuwen en rode bloedcellen, en is noodzakelijk voor de replicatie van DNA. U krijgt vitamine B-12 van eiwitbronnen - drie kleine porties eiwit per dag voorzien van alle B-12 die u nodig hebt, maar de vitamine is oplosbaar in water, zodat het overtollige wordt uitgescheiden. Het is geprezen door supplement fabrikanten als remedie tegen stress, maar dat is niet helemaal waar.

stresssymptomen

Kleine hoeveelheden van de dagelijkse stress - zoals haasten om een ​​deadline te halen of zich nerveus voor een interview - zijn normaal, en kan je motiveren om productief te zijn en doe je best. Maar wanneer spanning chronisch wordt, kan dit leiden tot verlies van de slaap, eetlust verstoring en verlaagde immuniteit. In sommige gevallen, kan leiden tot depressie en angst, die gescheiden aandoeningen die medische behandeling nodig zijn. Zelfs als het niet ernstig draait, kan chronische stress de kwaliteit van je leven beïnvloeden, waardoor veel mensen om supplementen te zoeken.

B12 Suppletie

Marketeers beweren dat vitamine B-12 stressniveau kunnen verlagen, maar er is geen bewijs om dit te ondersteunen. Er is onderzoek gaande met ingang van mei 2011, maar vitamine B-12 wordt onderzocht voor zijn potentiële vermogen om vermoeidheid te verminderen, verbetering van het geheugen, versterken het immuunsysteem en het voorkomen van slaapstoornissen. Met andere woorden, een vitamine B-12 supplement helpen verlichten veel van de bijwerkingen gerelateerd aan chronische stress. Opgemerkt dient te worden, echter, dat het niet genezen - spanning gaat door totdat u stappen ondernemen om het te verlagen.

Get Your Vitaminen

Vitamine B-12 is in dierlijke producten zoals vis, zuivel en vlees. Als je een evenwichtige voeding te eten, waarschijnlijk krijg je tal van B-12 al. Vegetariërs kunnen een tekort lijden en vereisen suppletie. Volwassenen moeten 2,4 mcg van B-12 per dag, maar de mensen ouder dan 50 jaar mogen niet efficiënt absorberen B-12 uit de voeding, dus moet suppletie bespreken met hun artsen. Houd in gedachten dat het krijgen van uw vitamine B-12 maakt je niet een excuus om veel biefstuk en hamburgers te eten te geven - het is nog steeds belangrijk om magere eiwitbronnen kiezen om een ​​hoge inname van vet te voorkomen.

Alternatieve therapieën Stress

Vanwege bewijs van effect B-12 op stresssymptomen ontbreekt, probeer snijden symptomen af ​​bij de bron. Zie een therapeut om effectiever omgaan technieken te leren, en gebruik je tijd efficiënter om een ​​betere werk / home evenwicht te bereiken. Get regelmatige lichaamsbeweging, en probeer ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie of tai chi. Het kan nodig zijn om uw levensstijl te vereenvoudigen om de belangrijkste bron van de stress weg te nemen. Als je stress grenst aan angst of een vorm van depressie, zie uw arts om medicijnen die kunnen helpen.