Strakke hamstrings tijdens het hardlopen met Pijn Nadien

Strakke hamstrings tijdens het hardlopen met Pijn Nadien

Strakke hamstrings op een run kan een spierkramp of spierspasmen veroorzaken. Wanneer uw spierkrampen, is het niet contracteren soepel tijdens het hardlopen, wat kan leiden tot pijnlijke en gevoelige spieren. In veel gevallen is de oorzaak van de hamstring krampen is iets eenvoudigs en is gemakkelijk te corrigeren door het nemen van preventieve maatregelen. Als uw krampen aanhouden, maar u moet uw arts te raadplegen om uit te sluiten een onderliggend medisch probleem.

Anatomie van een kramp

Een hamstring kramp, ook wel aangeduid als een spasme, is het resultaat van uw hamstrings geweld aanbestedende en niet ontspannen. Een milde kramp kan worden gevoeld als een vervelende, doffe pijn terwijl een meer ernstige kramp wordt ervaren als een scherpe, stekende pijn. Als de krimp sterk genoeg is, kan je spieren knoop omhoog, de vorming van een bult of forfaitaire onder je huid. Het kalf, dijen en hamstrings zijn de meest getroffen door spierkrampen.

Oorzaken van Cramps

De exacte oorzaak van krampen is niet duidelijk, maar bepaalde omstandigheden de kans groter dat ze optreden. Omstandigheden die leiden tot krampen omvatten dehydratie, verstoring van de elektrolytenbalans of gebreken, spiervermoeidheid en gebrek aan een goede warming-up voordat u. uit te werken in een warme omgeving kan een bijdragende factor zijn, vooral omdat het leidt tot een snelle uitdroging. In sommige gevallen is de oorzaak van de krampen is een voorgeschreven medicijn, zoals een diureticum, dat de uitputting van elektrolyten veroorzaakt. Zelden een onderliggend medisch probleem, zoals een zenuwaandoening, is te wijten.

Warm en koud

Wanneer uw hamstring begint aan te scherpen, stoppen en strek je spieren. Plaats stevige druk op de aangetaste spieren of masseren hen, het houden van uw spieren gespannen, totdat de kramp verdwijnt. Drink water of een sportdrank verrijkt met elektrolyten om u te helpen hydrateren. Eten van een banaan, die hoog in het elektrolyt kalium kan helpen. Als de kramp ernstig is of niet weggaat, staken alle activiteiten en warmte toe te passen zo snel mogelijk om de spieren te ontspannen. Voor de behandeling van pijnlijke en gevoelige spieren post-run, gelden een pak ijs of andere koude bron. Een arts raadplegen als zelfzorg maatregelen niet te ontdoen van je hamstring krampen.

Water en Zoute Snacks

Om hamstring krampen te voorkomen, drink veel water voor, tijdens en na het lopen. Warm-up voordat je door het uitvoeren van gymnastiek, zoals jumping jacks, voor vijf tot 10 minuten lopen. Voorzichtig strek je beenspieren, met name uw hamstrings en kuitspieren, na de warming-up. Afkoelen na het uitvoeren van door te lopen voor enkele minuten en voorzichtig stretching je spieren. Eet een voedzame voeding met veel elektrolyten, vooral kalium, natrium en magnesium. Draag een zoute snack met u op lange runs om verloren natrium te vervangen - een elektrolyt betrokken bij het samentrekken van de spieren. Neem een ‚Äč‚Äčmultivitamine dagelijks. Voorkom dat als je hamstrings zijn vermoeid of pijnlijk, en tempo jezelf tijdens het hardlopen om overbelasting te voorkomen. Praat met uw arts over alle medicijnen die u gebruikt om te controleren of spierkrampen niet een neveneffect. Als u preventieve maatregelen te nemen en nog steeds het gevoel strakke spieren tijdens het hardlopen, een arts raadplegen.