Strakke hamstrings en Posture

Strakke hamstrings en Posture

Houding is de positie van je lichaam als rechtop staand, zittend en liggend. Juiste houding kan het lichaam om activiteiten uit te voeren in een uitgelijnde positie, die het minst belastend is voor het lichaam en maakt het mogelijk de juiste spieren, pezen en ligamenten om hun werk correct te doen. Strakke hamstrings kan lichaamshouding te verbeteren af ​​te werpen, het creëren onevenwichtigheden die kunnen leiden tot pijn.

hamstring Spieren

De hamstring spieren, die drie belangrijke spieren, de biceps femoris, semimembranosus en semitendinosus omvatten, worden voornamelijk gebruikt om te buigen en flex de knie en uitbreiding van het been terug vanuit de heup. De hamstrings hechten aan de botten zitten aan de zitbeenknobbels, die aansluiten op de rug en wervelkolom.

Een goede lichaamshouding te verbeteren van de wervelkolom

Wanneer het lichaam in de juiste lichaamshouding te verbeteren, is er een lichte kromming van de wervelkolom. Juiste houding zet het minst druk op de ondersteunende spieren en ligamenten rondom het gebied. Volgens de Cleveland Clinic, voorkomt de ruggengraat raakt vastgestelde afwijkende posities die kan leiden tot ongemak of pijn.

Effecten van de hamstrings op Posture

Wanneer de hamstrings zijn in een gespannen positie, het zorgt ervoor dat het bekken naar voren te kantelen, de zogenaamde posterior bekken. In deze stand, is er weinig tot geen kromming van de wervelkolom en de zitbeentjes getrokken terwijl onder de dijen en heupen uitsteken. Dit zet overmatige krachten op de onderste rugspieren. Strakke buikspieren kan ook bijdragen aan het bekken, omdat ze zal trekken op de schaamstreek botten, en gecombineerd met strakke hamstrings, leiden tot een meer overdreven tilt.

Oorzaken van Tight hamstrings

Er zijn vele redenen waarom u mogelijk last van strakke hamstrings. Men kan zijn genetica: Sommige mensen worden geboren met een natuurlijke korte hamstrings, terwijl anderen zijn van nature flexibeler. Gebrek aan stretching kan ook leiden tot hamstrings te krap geworden, want als de spieren worden gewerkt, worden ze opgewonden en vervolgens contract. Zonder goede uitbreiding van deze spieren met rekoefeningen, kunnen ze in een samengetrokken toestand blijven. Tot slot, knijpen van de nervus vagus, de zenuw die naar beneden het been loopt, kunnen de spieren in dat gebied leiden tot gespannen, waardoor krapte.

Manieren om te verbeteren Hamstring Flexibiliteit

Je hoeft niet in staat zijn om je tenen aan te raken om de flexibiliteit te verhogen. Gentle rekken van de hamstring gebied kan helpen verhogen de flexibiliteit in dat gebied. Zorg ervoor dat u niet te agressief, omdat dit meer problemen kan creëren. Gemak in en uit rekt zich uit en niet stuiteren in of uit de rekken. Het krijgen van een massage kan ook helpen om gespannen spieren, en lange, langzame warm ups en downs koel los te maken voor en na het sporten kan helpen om strakke spieren die zijn geactiveerd tijdens een training los te maken.