Stijlen van Snowshoes door de jaren heen

Stijlen van Snowshoes door de jaren heen


Sneeuwschoenen zijn gebruikt voor duizenden jaren om te helpen bij reis te voet over sneeuw. Twee basisontwerpen zijn blijven bestaan ​​door de jaren heen. De bever staart gevormde sneeuwschoen heeft een lange, rechte staart die zich uitstrekt achter de hiel, op zoek enigszins als een tennisracket. De beer poot ontwerp is ovular in vorm. Traditionele sneeuwschoenen - waarvan er vijf stijlen - zijn meestal gemaakt van een houten frame van witte as of witte berk. Traditioneel worden sneeuwschoenen doorspekt met ongelooide huid, bekend als "Babiche," die sterk moeten met jachtlak zodat deze niet gedrenkt sneeuwsmelting wordt. Moderne sneeuwschoenen zijn meestal gemaakt van kunststof en aluminium.

Tear Drop

Dit veelzijdige traan ontwerp is ook bekend als de "Algonquin" design sneeuwschoenen. De traan beschikt over een afgeronde neus en lange spits toelopende bever staart. Het gewicht van de staart helpt de teen brengen boven de sneeuw bij elke stap. De traan ontwerp is groot voor trailbreaking in diepe sneeuw of voor lange tochten. De lange staart kunnen interfereren met krappe bochten of het navigeren door dikke borstel.

Bear Paw

De beer poot sneeuwschoen ontwerp is korter dan de traan en beschikt niet over een lange taps toelopende bever staart. Dit ontwerp kan moeilijk in de diepe sneeuw, omdat de teen een neiging om te duiken onder de sneeuw kan hebben. De beer poot ontwerp is het meest geschikt voor het lopen door borstel of gevallen hout.

Gemodificeerde Bear Paw

De gewijzigde beerpoot sneeuwschoenen ontwerp is in feite een beerpoot dat is uitgerekt. De taille van de sneeuwschoenen is dunner, maar de totale lengte groter is. De gewijzigde beerpoot voorziet niet zo veel beursgang als een breder sneeuw schoen, maar biedt het voordeel dat goed werkt in borstel.

Ojibway

De Ojibway sneeuwschoenen is meestal erg lang - tot vijf of zes voeten. Met een puntige neus dat is omgedraaid en lange bever staart, de Ojibway is een geweldige trail-breaking sneeuwschoenen. Het ontwerp moet worden veranderd - ingekort - om in de borstel goed te functioneren.

Montaignais

De Montaignais sneeuwschoen is kort en rond met een stompe bever staart. Op zoek naar een beetje zoals een vergrote racket-ball racket, werd de Montaignais sneeuw schoen ontwerp van oudsher gebruikt door de Innu in het noorden van Quebec voor diepe sneeuw en modderige omstandigheden.

Modern

Moderne ontwerpen lijken te weinig variatie hebben --- meeste zijn dun, beerpoot stijl sneeuwschoenen. Moderne sneeuwschoenen gebruikt voor bergbeklimmen in de ijzige omstandigheden zal stijgijzers onder de bal van de voet hebben. Stijgijzers zijn metalen spikes die extra tractie te leveren. Andere toepassingen, zoals het lopen op zachte sneeuw, geen stijgijzers nodig. Sommige moderne sneeuwschoenen zijn geheel van kunststof, met zeer weinig bewegende delen. Andere moderne sneeuwschoenen zijn in principe traditionele ontwerpen gerepliceerd met synthetische materialen.