Sticky Vs. Cotton Yoga Mat

Sticky Vs. Cotton Yoga Mat


De yoga mat is een belangrijk punt om elke praktijk en moeten worden geselecteerd met zorg. Bij de keuze tussen een kleverige mat en een katoenen mat, overwegen uw yoga stijl voorkeur.

Sticky Mats

Sticky matten zijn de meest voorkomende yogamatten vanwege hun hoge tractie en gebruiksvriendelijkheid. De kleverigheid helpt je hit elke houding zonder te slippen en verlies van evenwicht. Selecteer een sticky mat als het beoefenen van power yoga of vinyasa yoga; dit soort vereisen snelle vloeiende bewegingen. Sticky matten zijn meestal erg dun, dus ze moeten worden vermeden als u gewrichtsproblemen te hebben en extra demping nodig hebben.

katoen Mats

Cotton matten zijn een populaire keuze bij het beoefenen van yoga voor een lange periode van tijd. Het katoen absorptievermogen helpt om je lichaamstemperatuur te regelen als je zweet, het creëren van een comfortabele en koeling yoga praktijk. Eco-vriendelijke matten zijn verkrijgbaar in biologisch katoen, natuurlijk katoen, jute en gerecycled rubber.

overwegingen

Als tractie is een belangrijk punt van zorg, kijk naar textuur van de mat. Een patroon van bultjes of ruwheid kan hetzelfde effect als een sticky mat hebben en houden u in plaats tijdens een yoga-sessie. Dikte moet ook rekening worden gehouden; matten kan variëren van 1/4 inch tot 1/16 inch. Als u liever saldo over comfort, kies een dunnere mat die u zullen helpen verbonden met de vloer te voelen.