Stevia Side Effects: Hoofdpijn

Stevia is een natuurlijke zoetstof samengesteld uit de groene stevia struik afkomstig uit Zuid-Amerika en het westen van Noord-Amerika. Er zijn 200 tot 300 keer de zoetheid van suiker, maar heeft geen calorieën. Het is al eeuwenlang gebruikt als zoetstof in zijn geboorteland Paraguay. Hoewel de FDA heeft opgehouden zijn brede schaal gebruik in de Verenigde Staten, heeft het zeker zeer geraffineerde stevia bereidingen aangegeven als "algemeen erkend als veilig." Sommige mensen kunnen bijwerkingen, zoals hoofdpijn te ontwikkelen, uit stevia.

Geschiedenis

Stevia is op grote schaal gebruikt in Paraguay en Brazilië eeuwenlang kruiden en geneeskrachtige thee te zoeten. Het is gebruikt als kunstmatige zoetstof in Japan sinds de vroege jaren 1970, goed voor 40 procent van de Japanse markt zoetstof. Het wordt ook gebruikt in andere landen, waaronder Rusland, Australië, Mexico, Maleisië, China, Korea, Taiwan, Israël, Uruguay, Peru en Colombia. In 1991, de FDA verboden stevia in de Verenigde Staten wegens verscheidene vroeg in vitro studies en verschillende studies die toxische effecten bij ratten blootgesteld aan hoge niveaus van stevia gevonden. De FDA wijzigden hun beslissing in 1995, waardoor de verkoop van stevia als een aanvulling, maar niet als additief voor levensmiddelen. In 2008 heeft de FDA toegestaan ​​bepaalde verfijnde bereidingen van stevia te worden opgenomen als een additief en verkocht als een zoetstof, volgens de Voedsel Insight. Het wordt gebruikt in verschillende frisdranken als zoetmiddel en verkocht als zoetstof onder verschillende namen, zoals Truvia en Pure Via.

Bestedingen

Geraffineerde stevia-extract en diverse stevia blad producten zijn verkrijgbaar in reformwinkels en veel supermarkten, meestal opgeschort in de buurt van zoetstoffen. Een studie gepubliceerd in november 2007 in het "Journal of Agricultural and Food Chemistry" geeft aan dat stevia bruikbaar zijn als een potentiële bron van natuurlijke antioxidanten die beschermen tegen tumoren en DNA-schade kan zijn. Echter, stevia voornamelijk gebruikt als zoetstof. Voorstanders wijzen erop dat stevia levert een low-calorie alternatief voor suiker. Het geen insuline respons teweegbrengen, kunnen bloedglucose verlagen en het over het algemeen veilig is voor diabetici te gebruiken als suikervervanger.

Veiligheid

De farmacologische, hormonale en metabole effecten van stevia bij mens en dier zijn geëvalueerd in tal van studies, meldt Voedsel Insight. De World Health Organization gesloten in 2006 en 2008 dat stevia veilig is. De FDA herbergt nog steeds zorgen dat pure blad stevia producten schadelijke effecten op de bloedsuikerspiegel controle, nieren, hart-werking en reproductieve systeem kan hebben.

Hoofdpijn en andere bijwerkingen

Sommige mensen klagen dat stevia veroorzaakt duizeligheid of hoofdpijn. Mensen die allergisch zijn voor planten zoals ambrosia, goudsbloem en madeliefjes kunnen bijwerkingen van stevia die hoofdpijnen omvatten hebben. Stevia kan ook interactie met lithium. Stevia kan het effect van diabetes medicatie verhogen, waardoor bloedsuikerspiegel te laag wordt, wat kan bijdragen tot hoofdpijn en duizeligheid, alsmede andere bijwerkingen. Effecten op de ontwikkeling van de foetus zijn niet vastgesteld en als zodanig, aanstaande moeders moeten het gebruik van stevia.