Stappen om te helpen overwinnen drugsverslaving

Het overwinnen van drugsverslaving kan overweldigend en pijnlijk voor sommigen moeilijk zijn. Veel onderzoekers hebben geprobeerd om de beste methoden, plannen en maatregelen te gebruiken. Terwijl mensen uiteenlopende methoden gebruiken om hun verslaving te overwinnen, wat de stappen naar herstel zijn universeel.

Erkenning van Verslaving

De eerste en belangrijkste stap in de strijd tegen je verslaving is het herkennen van zijn aanwezigheid. Niemand zal stoppen met het gebruik van een drug als ze niet het gevoel dat ze verslaafd zijn aan die drug. Veel programma's, zoals de 12-stap-programma oorspronkelijk door alcoholische's Anoniem bedacht, suggereren dat gebruikers moeten toegeven dat ze een onbeheersbaar probleem. Zodra u het probleem hebben erkend, zult u in staat om meer te leren over, inclusief de wijze waarop de verslaving te beƫindigen. Door erkenning van uw verslaving je zult ook in staat zijn om beter te begrijpen uw eigen gedrag en de relatie met die stof, waardoor het verbeteren van uw vermogen om te stoppen.

Verander je leven

Veel revalidatieprogramma's benadrukken het belang van het veranderen van je dagelijkse routine om het bedrag van de verleiding je gezicht bij een poging om te stoppen te beperken. Een belangrijke stap zou zijn om je vrienden te vertellen over uw doel om te stoppen, en te voorkomen dat uw persoonlijke triggers. Deze stap is eigenlijk tweeledig. Niet alleen zijn het beperken van uw verleidingen, maar je bent ook het creƫren van een nieuw imago voor jezelf en onder uw vrienden. Als je begint anders te doen veel dingen, zullen de mensen beginnen om je anders te zien. U zult ook beginnen om jezelf te zien in een ander licht, waardoor je de moed en kracht op te bouwen om het gevecht met je verslaving voort te zetten.

Medische hulp zoeken

Zodra u het probleem hebben erkend en beginnen om de benodigde veranderingen in je leven te maken, is het belangrijk om te zoeken naar medische hulp. Ongeacht de ernst van de verslaving, de artsen zijn voorzien van de informatie en de medicijnen die u nodig heeft voor een succesvolle revalidatie. Als je eenmaal hebt een ontmoeting met uw arts kunt u kijken over een mogelijk herstel methoden en kies een plan dat het beste is voor jou. Deze stap legitimeert ook uw inspanning om te stoppen want het is het bewijs dat u het probleem te herkennen en u neemt serieuze maatregelen om drugsverslaving te stoppen. Een aantal van de mogelijkheden die uw arts kan dan met je meegaan zijn voorgeschreven medicijnen, begeleiding en / of de toelating tot een revalidatie ziekenhuis.