Standaard specificaties van een Badminton Racket

Standaard specificaties van een Badminton Racket


Alle merken en modellen van badmintonrackets hebben vergelijkbare componenten: hoofd, keel, schacht, handvat en touw bed. Ze zijn ook ontworpen en vervaardigd binnen bepaalde regels en specificaties. Er zijn specifieke regels voor de lengte, breedte hoofd, raken oppervlak en snarenpatroon en badmintonrackets zijn gemaakt met een beperkt aantal handige formaten en een bepaald bereik in gewicht.

Lengte

Volgens de Internationale Badminton Federatie, kan de totale lengte van een badmintonracket niet langer dan 680 mm (26 3/4 inch) zijn; dit omvat de handgreep.

Hoofd

Er zijn twee hoofd vormen voor een badmintonracket: isometrische en klassiek. De isometrische vorm is iets breder dan de klassieke en de klassieke ovaal is, zoals in de vorm van een ei. Ongeacht de vorm, kan de totale lengte van de kop niet meer dan 290 mm (11 7/16 inch) en de breedte niet meer dan 230 mm (9 1/16 inch).

Slaan Surface

De tekenreeks bed of slaan oppervlak niet groter dan 280 mm (11 inch) lang en 220 mm (8 5/8 inch) breed zijn. Dit oppervlak moet vlak en vastgebonden in een gekruiste snarenpatroon zijn. De snaren zijn verbonden met het frame en het patroon moet uniform zijn. Dit betekent dat de pleinen door de gekruiste snaarpatroon niet kleiner in het midden dan in andere gebieden van het snarenbed zijn.

greep

Er zijn meestal vier verschillende grip maten. Japanse bedrijven maken gebruik van een systeem van G2, G3, G4 naar G5, G2 de grootste omvang en de G5 het kleinst. Dit systeem wordt ook gebruikt in andere landen, maar omgekeerd met G5 zijn de grootste maat en dan zijn er anderen die gewoon gebruik maken van kleine, middelgrote en grote.

Gewicht

Badmintonrackets kunnen wegen slechts 70 gram en zo veel als 100 grams.The meest voorkomende gewichten zijn tussen de 80 en 90 gram. Sommige racket fabrikanten onderscheid te maken tussen deze gewichten door gebruik te maken van een systeem van 1U, 2U, 3U en 4U, met 1U zijnde de zwaarste en 4U de lichtste.

Bouw

Niet alle badmintonracket frames zijn gemaakt met dezelfde materialen. Sommige van de meer voorkomende materialen zijn aluminium, staal, keramiek, koolstof vezel of een combinatie hiervan.