Sporten die gunstig zijn voor een gezond lichaam

Sporten die gunstig zijn voor een gezond lichaam


Sporten heeft vele voordelen voor de gezondheid, van cardiovasculaire voordelen aan verhoogde spierspanning. Hoewel elke vorm van lichamelijke activiteit is nuttig, kunnen sommige sporten voordeliger dan anderen voor een gezond lichaam. Sporten die uithoudingsvermogen, kracht en lange periodes van hardlopen of korte sprints vereisen kunnen allemaal goed voor fitness zijn. Volgens de Raad van de president op lichamelijke fitheid en Sport, sporten als een kind en een volwassene kan het risico van de ziekte te verminderen.

Voetbal

Volgens het Better Health Channel website, voetbal, ook wel bekend als voetbal, is een van 's werelds meest populaire sporten. Een potje voetbal vereist bijna ononderbroken lopen, wat kan helpen om het uithoudingsvermogen van de speler te lopen voor langere tijd. Volgens het Better Health Channel website, voetballen regelmatig kunnen verbeteren cardiovasculaire gezondheid, minder lichaamsvet, spieren op te bouwen en de sterkte van de botten en de flexibiliteit te vergroten. Wees er zeker van te rekken alvorens te spelen; gehydrateerd te blijven voor, tijdens en na het spelen.

Zwemmen

Sporten die gunstig zijn voor een gezond lichaam

Continu zwemmen verbrandt 500 calorieën per uur.

Zwemmen is een verfrissende en heilzame zomer sport. Volgens het "Hello" tijdschrift website, zwemmen continu gedurende 20 minuten stimuleert de stofwisseling en verbrandt vet. Zwemmen kan ook in evenwicht te brengen van de bloeddruk, het verbeteren van de houding en de gewrichten te versterken. Een uur continu zwemmen verbrandt 500 calorieën. De sport is ook gunstig voor mensen met gezondheidsproblemen. Voor mensen met astma, zwemmen helpt bij het verhogen van de longfunctie en ademhaling controle. Voor zwemmers met een gezamenlijke problemen zoals artritis, zwemmen is een lage impact activiteit die weinig druk op de botten en gewrichten zet.

Basketbal

Sporten die gunstig zijn voor een gezond lichaam

Basketball helpt spieren op te bouwen en verhoogt de coördinatie.

Basketbal, zoals voetbal, is een sport die continu op en neer de rechtbank vereist. Volgens de Go For Your Life website, kan een uur basketbal branden 630-750 calorieën. De sport verbetert ook de hand-oog coördinatie en concentratie. Het spelen van basketbal verhoogt het uithoudingsvermogen en bouwt spieren als gevolg van de voortdurende activiteit. Degenen met gezamenlijke problemen in de knieën of enkels moeten voorzichtig zijn bij het spelen van basketbal, omdat de sport een veel druk op deze gewrichten kan zetten.

Tennis

Sporten die gunstig zijn voor een gezond lichaam

Tennis vermindert het risico op hart-en vaatziekten.

Tennis is een sport die kan worden genoten door mensen van verschillende leeftijden en fitness niveaus. Volgens de Cleveland Clinic, tennissen gedurende drie uur per week kan men het risico op hart-en vaatziekten in tweeën gesneden. Een uur tennissen kan ook branden 330-600 calorieën, afhankelijk van geslacht en de intensiteit van het spel. Tennis vereist enige flexibiliteit en snelle start en stopt, moet u te rekken en warming-up voor het spelen.