Spieren & Waterberging in Running

Spieren & Waterberging in Running


Meer dan 70 procent van het menselijk lichaam bestaat uit water. Vloeistof bevindt nature in en om elke cel in het lichaam. Bloed, organen en weefsels vereisen allemaal water om goed te functioneren. Op dezelfde manier worden menselijke spieren samengesteld uit 75 procent water. Juiste dagelijkse vochtinname is essentieel om de vochtbalans te behouden en uitdroging te voorkomen. Na een uitdagende run, kunt u een opgeblazen gevoel, die contra-intuïtief de hoeveelheid tijd en moeite die u zet in tijdens elke run lijkt gegeven. Spieren hebben de neiging om extra vocht vast te houden na de training. Het resultaat is tijdelijk, maar het kan gedurende een aantal dagen.

Koolhydraten en Waterberging

Het lichaam heeft een natuurlijke methode voor het opslaan van vloeistof in het lichaam, op dezelfde manier dat het extra calorieën opgeslagen als vet. Hardlopen en andere intense oefeningen kunnen kort veroorzaken ongerechtvaardigde waterretentie, ontstekingen en beklemmend gevoel in de spieren. "Niet alleen hardlopers doorgaans meer drinken in de dagen voorafgaand aan een race, maar ze eten ook meer koolhydraten", vertelt Pamela Nisevich Bede, MS, RD van Runner's World. Koolhydraten houdt bijna 3 gram water per gram, wat resulteert in grotere vochtretentie in de spieren. Terwijl het vasthouden van water uit koolhydraten hinderlijk kan zijn, is het niet altijd een slechte zaak. De vloeistof onderhouden van het vasthouden van water helpt om ervoor te zorgen dat u goed gehydrateerd tijdens hoge intensiteit activiteiten blijven.

Drink het op

Het menselijk lichaam maakt gebruik van water effectief om essentiële lichaamsfuncties te behouden. Water dient om de pezen, ligamenten en spieren aangepast aan de spanningen veroorzaakt door de lucht te houden. Runners verliezen veel van deze vloeistof door zweet en ademhaling tijdens het uitvoeren van intensieve lichamelijke activiteit. Voor elke pond van vocht verloren als gevolg van lopen, je lichaam werkt op 2 liter water om het te vervangen. Overmatig vochtverlies leidt tot uitdroging die op zijn beurt zorgt ervoor dat je meer vocht consumeren vullen wat verloren. Deze toename van vloeistofverbruik kan leiden elektrolyt onbalans en derhalve water in het lichaam behouden.

Muscle Restoration

Wanneer je loopt, de intensiteit van de activiteit zorgt ervoor dat je spieren microscopische tranen in de vezels van de spieren te lijden. Minuscule tranen in de spiervezels veroorzaken de gewonde spiervezels om dichter en harder geworden, en te absorberen en te behouden vloeistof. Bijgevolg de spieren beginnen strakker en sterker. Het vasthouden van water die optreedt na een lopende training kan ook leiden tot spieren ontstoken en pijnlijk voelen. Deze post-run pijn, bekend als spierkater, duurt een dag of twee. Waterberging en gespierd tederheid zal terugkeren met een toename van de training frequentie of intensiteit. Daarom zal er een lichte gewichtstoename met veranderingen in uw routine.

Een ounce van preventie

Het drinken van een voldoende hoeveelheid vloeistof voor en na het uitvoeren kan uitdroging voorkomen en de daaruit voortvloeiende het vasthouden van water. Het beperken van high-natrium en overmatig gebruik van koolhydraten dat het vasthouden van water bevordert ook een afschrikkende werking van de gewichtstoename van overmatige vloeistof te vergemakkelijken. Hardlopen in een klimaat gecontroleerde omgeving zal overmatig zweten, vochtverlies en uiteindelijk het vasthouden van water te verminderen.