Spelt Bloem & amp; Gluten

Het label tarwe-gratis brood en andere gebakken goederen betekent niet dat een product is glutenvrij. Gluten is een eiwit in tarwe, maar het is ook aanwezig in gerst en rogge. Sommige alternatieve korrels zoals kamut en spelt, zijn een ondersoort van tarwe. Producten met gespelde kan worden aangeduid als een alternatief voor tarwe. Zij kunnen een alternatief zijn voor sommige mensen, maar niet voor degenen die gluten moeten vermijden.

Betekenis

De National Stichting buikholte besef rapporten dat ongeveer 3 miljoen Amerikanen lijden aan coeliakie, een auto-immuunziekte waarbij het eiwit uit rogge, tarwe en gerst negatief beïnvloedt het spijsverteringskanaal. Mensen met coeliakie hebben vaak voedingstekorten, chronische diarree en gas, huidproblemen en een groot aantal andere symptomen. De enige manier om de behandeling van coeliakie is gluten, de tarwe-eiwit, gesneden uit uw dieet. Alle voedingsmiddelen met een spoor van gluten kan schadelijk zijn voor coeliakie patiënten zijn.

over Spelt

Spelt is een graan dat is een ondersoort van zachte tarwe. Het kan worden gepeld en gemalen tot meel en vervolgens gebruikt om zachte rode wintertarwe te vervangen in gebak en pasta. Veel 'gezond' brood, granen en pasta's zijn voorzien van gespeld als een gemakkelijk verteerbaar, vezelrijk graan. Spelt levert 11 g eiwit en 8 g vezels in 1 kop.

overwegingen

Spelt wordt soms aangeraden aan mensen die hebben tarwe allergieën, maar de Food Allergy en anafylaxie Network wijst erop dat mensen met een tarwe allergie negatief kunnen reageren op gespeld. Een tarwe allergie verschilt van coeliakie in dat sommige mensen ontgroeien tarwe allergieën en alleen tarwe veroorzaakt een reactie. U kunt niet ontgroeien coeliakie, en wordt veroorzaakt door een reactie op gluten - die is gevonden in tarwe, tarwe derivaten, gerst en rogge.

alternatieven

Als u een tarwe allergie of glutenintolerantie, vermijd producten met spelt, samen met die waarin tarwe, gerst en rogge. Een veilige strategie is om te zoeken naar producten geëtiketteerd als glutenvrije. Deze producten worden meestal gemaakt met meel van volledig glutenvrij granen zoals rijst, quinoa, amarant, gierst of sorghum.