Speech Mijlpalen in Peuters

Speech Mijlpalen in Peuters

Tussen de leeftijd van 18 maanden en 3 jaar, spraak ontwikkeling van een kind ontploft. De meeste peuters verplaatsen van brabbelen naar behulp van echte woorden en zinnen in deze tijd. Hoewel het moeilijk is om een ​​kind woordenschat ontwikkeling tegen specifieke stadia of prestaties te meten, zijn er algemene mijlpalen die de meeste kleuters te bereiken, hoewel het tempo van de spraak ontwikkeling is verschillend voor elk kind.

12 tot 18 maanden

Door 12 maanden oud zijn, kunnen de kinderen zeggen eenvoudige woorden zoals "go", "mama" of "dada." Tussen de 12 en 18 maanden oud, peuters herhalen vele woorden die ze horen en beginnen om woorden te associëren met de voorwerpen om hen heen. Terwijl de uitspraak van woorden is niet altijd juist op deze leeftijd, kunnen peuters meestal wijzen op een object of persoon als het is vernoemd naar hen. Tegen de tijd dat een peuter van 18 maanden bereikt, kan hij maximaal 20 begrijpelijke woorden in zijn vocabulaire en kan eenvoudige instructies zoals follow "pick-up van uw speelgoed."

18 maanden tot 2 jaar

Tussen 18 maanden en 2 jaar oud, peuters herkent meer dan 100 woorden, hoewel ze niet alle woorden begrijpen ze spreken. De meeste peuters worden meer expressief op deze leeftijd en zijn in staat om eenvoudige verzoeken om hun behoeften te communiceren te maken. Door 2 jaar peuters ook beginnen met twee woorden aan te sluiten voor eenvoudige zinnen, zoals 'mijn ball "of maak" go bye-bye. "

2-3 Years

Op de leeftijd van 3, kunnen de meeste peuters deelnemen aan drie of vier woorden om zinnen te maken en te erkennen tot 1.000 woorden; hoewel veel peuters kunnen nog niet alle woorden begrijpen ze gebruiken. Peuters beginnen meestal te voornaamwoorden gebruiken op deze leeftijd ook, zoals "me", "u" en "I", en ze kunnen herinneren en bekende mensen te identificeren bij naam. Op de leeftijd van 3, kunnen de meeste peuters wijzen en objecten te identificeren op hun eigen.

Bemoedigend Speech Development

Niet alle peuters te ontwikkelen met dezelfde snelheid en op dezelfde manier. Sommige peuters zullen nieuwe woorden en communicatieve vaardigheden te verwerven in spurts, terwijl anderen deze dingen te verwerven tegen een langzame maar gestage tempo. Moedig je kind toespraak ontwikkeling door te spreken met haar terwijl ze speelt en terwijl je over je dagelijkse routines. Praat over wat je doet en te verduidelijken gedachten van uw kind wanneer ze spreekt. Bijvoorbeeld, als uw kind zegt "aardige hond," antwoorden met iets als: "Hij is een lieve hond." Als ze wijst naar haar kopje, vraag haar of ze wil graag een drankje of als ze dorst. Dit biedt uw peuter met de woorden die nodig zijn om volledige zinnen te uiten. Lees de verhalen van uw peuter, maar stel vragen als je verder leest. Dit ontslaat niet alleen haar verbeelding, het stimuleert ook haar talenkennis.