Specs voor IndyCar Prestaties

Specs voor IndyCar Prestaties


IndyCars zijn open wielen race auto's die race in Noord-Amerika de IndyCar series. Beperkingen controle van de chassis grootte en het gewicht, cilinderinhoud en configuratie en banden om de kosten te beheersen en maak de serie concurrerend. Deze auto's race in de Indianapolis 500 en andere Indy Racing League evenementen.

De motor

De IndyCar-motor is een 3.5 liter (213,6 cubic inches) V8 zonder turbo of supercharger. Het heeft een dubbele bovenliggende nokkenas met vier kleppen per cilinder. De motor is beperkt tot 10.000 rpm. De Indy Racing League levert een rev-limiter dat de omwentelingen per minuut beperkt. Het maakt gebruik van ethanol als brandstof.

Chassis

Dallara IndyCar produceert het chassis. Het is gemaakt van koolstofvezel en weegt 1530 pond voor ovalen en 1600 pond voor wegcursussen. Dit zijn minimum gewichten met smeermiddelen en koelmiddelen, maar zonder bestuurder of brandstof. Het is 192 inches lang en 78 inch breed met een wielbasis van 120 inch. Vleugels variƫren voor ovale of stratencircuit.

banden

De banden zijn Firestone Firehawks. De voorkant grootte is 25- tot 26-inch diameter en 10 inch breed bij 35PSI. De achterbanden zijn 26.5- tot 27,5-inch diameter en 14 inch breed. De bandenspanning varieert super speedway, korte ovaal of stratencircuit. De banden zijn in een zachte verbinding en een harde compound.