Sour Maag & amp; eiwit indigestie

Sour Maag & amp; eiwit indigestie

Een zure maag uit eiwitten indigestie is meestal het gevolg van een voedselallergie of voedselintolerantie. Voedselallergieën worden veroorzaakt door een reactie van het immuunsysteem, terwijl voedselintolerantie zijn het gevolg van het onvermogen om bepaalde eiwitten in voedsel te verteren. Uw arts kan aanbevelen dat u deelneemt aan een eliminatiedieet om te bepalen welke voedingsmiddelen er de oorzaak van de zure maag. Alle digestieve symptomen die blijven bestaan ​​voor meer dan drie dagen nodig hebt met uw arts moeten worden besproken.

Voedselallergie

Een voedselallergie kan een zure maag binnen enkele minuten te veroorzaken na het eten van bepaalde voedingsmiddelen eiwitten. Voedselallergieën worden veroorzaakt door een storing van het immuunsysteem die de spijsvertering complicaties veroorzaakt. MedlinePlus stelt dat de meest voorkomende voedingsmiddelen die een allergische reactie veroorzaken omvatten soja, tarwe, zuivel, vis, pinda's, noten en eieren. Het is de eiwitten in deze voedingsmiddelen die het immuunsysteem fouten schadelijke stoffen, terwijl in werkelijkheid de eiwitten onschadelijk. Een voedselallergie zullen andere symptomen afgezien veroorzaken van een zure maag. Veel voorkomende symptomen zijn netelroos, huiduitslag, verstopte neus, kortademigheid en pijn op de borst.

eiwit intolerantie

Eten eiwit intoleranties zijn een veel voorkomende oorzaak van een zure maag. Het belangrijkste verschil tussen een voedselallergie en intolerantie eiwit de oorzaak. Voedselallergie symptomen worden veroorzaakt door een reactie van het immuunsysteem, terwijl voedsel intoleranties eiwit zijn het gevolg van het onvermogen om eiwitten in voedsel te verteren. Bijvoorbeeld, als u intolerant melkeiwitten bent, je spijsvertering niet de juiste enzymen die nodig zijn om de eiwitten te verteren te maken. In dat geval blijven de eiwitten onverteerd, waardoor ontstekingen en irritatie in de bekleding van het spijsverteringskanaal. Dit kan leiden tot misselijkheid, braken en diarree.

Diet Eliminatie '

Gebruik een eliminatie om te bepalen welke voedingsmiddelen er de oorzaak van bijwerkingen in je maag. De universiteit van Wisconsin stelt dat een eliminatiedieet is bedoeld om een ​​beperking van welke voedingsmiddelen zijn triggering uw symptomen, maar is niet bedoeld om een ​​diagnose te stellen. Verwijder het voedsel uit je dieet waarvan u vermoedt dat triggering uw maagklachten voor twee weken. Aan het einde van de twee weken opnieuw één element per keer terug in uw dieet. Houd een gedetailleerd verslag van wat je voedsel dat je eet, wanneer je het aten, hoeveel daarvan je gegeten hebt en hoe het invloed op je lichaam. Meld uw bevindingen met uw arts.

Behandeling

Zowel eten allergieën en voedselintoleranties worden behandeld door het identificeren van de voedingsmiddelen die worden triggering uw symptomen en ze te verwijderen uit je dieet. Permanent elimineren van bepaalde voedingsmiddelen kan moeilijker dan je denkt. Zo wordt melk in de meeste gebakken producten en wordt gevonden in vleeswaren, sauzen en niet-zuivel creamers.