Soorten Wound Cultures

Wonden zijn er in vele vormen: schaafwonden, snijwonden, incisies en steekwonden. De kans dat een wond geïnfecteerd wordt, bezet door bacteriën of schimmels, hangt af van tal van factoren, zoals oppervlakte, diepte en locatie. Om een ​​wond op infectie te testen, is een wond cultuur uitgevoerd. Een cultuur onthult het aantal en type van het organisme dat de infectie veroorzaakt en kan helpen professionals bepalen welke, indien aanwezig, behandelingen effectief doden zijn.

aerobic Cultuur

Een aërobe kweek verwijst naar een kweek uitgevoerd in aanwezigheid van zuurstof. Veel soorten bacteriën en schimmels zuurstof nodig voor de groei en het verhogen van het zuurstofgehalte in een kweekschaal veroorzaakt een snelle proliferatie en snelle identificatie. Domineren organisme die in de wond gevoeligheidstests ondergaan om de kans dat het zal reageren op behandeling met antibiotica of fungiciden bepalen.

anaërobe Cultuur

Anaerobe culturen doorgaans worden niet uitgevoerd, tenzij de arts vraagt ​​één. Anaërobe is het tegenovergestelde van aërobe; een monster wordt genomen, geplaatst op het substraat en zuurstofgebrek. Wanneer de groei voldoende wordt geïdentificeerd en ondergaat gevoeligheidstests de juiste kuur te bepalen.

gram Stain

Voor meer onmiddellijke actie, is een Gramkleuring uitgevoerd. Aërobe en anaërobe testen duurt uren, dagen of zelfs weken worden afgerond, afhankelijk van het type infecterende organisme. Soms, zoals wanneer levensbedreigende organismen verdacht, snellere identificatie nodig. Een Gramkleuring omvat smeren bacteriën of schimmels op glasplaatjes, te kleuren en het bekijken van de resultaten onder een microscoop. De organismen worden gesorteerd op eigenschappen, zoals vorm en onderworpen aan biochemische tests. De resultaten van een Gramkleuring kan worden verkregen binnen een uur.