Soorten Tenten voor Kamperen en wandelen

Er zijn verschillende soorten tenten in de wereld van outdoor camping en wandelen. Van de klassieke A-frame tenten aan de grote cabine tenten, er zijn allerlei tenten die zal outdoor behoeften en wensen het beste past bij iemand.

traditionele Types

Drie voorbeelden van traditionele tenten zijn de yurt, wickiup en tipi. Yurts zijn tenten die ronde structuren met houten palen voor ondersteuning zijn. Ze zijn meestal bedekt met vilt of doek en worden gebruikt door de Aziatische nomaden. De top van deze tent heeft een kroon vormen met een gat in de bovenkant die zorgt voor rook ontsnappen (van een kampvuur). De Wikiup en tipi tenten zijn vergelijkbaar met de yurt, behalve dat ze worden gebruikt door de Amerikaanse indianenstammen en zijn bedekt met dierlijke huiden in plaats van vilt of canvas.

modern Features

De meeste tenten er heel verschillend van de traditionele tenten en hebben een aantal speciale functies. De meeste van hen zijn licht en gemakkelijk op te pikken en te reizen met, maar sommige kunnen ingewikkelder en zwaarder te voeren. Sommige moderne tenten zal uitstekende luchtstroom voor warme en vochtige weersomstandigheden voorzien, terwijl anderen hebben de mogelijkheid om warmte vast te houden voor koud weer. Bovendien, met moderne tenten, mensen hebben de keuze van de aankoop van een die van toepassing is voor slechts een camper of die past meerdere campers.

A-frame Tenten

Meestal gebruikt door de Boy Scouts, de A-frame tent is een klassieke tent dat de meeste mensen zullen herkennen. Deze tenten bestaan ​​uit twee polen die elk een driehoek figuur en worden aan weerszijden van de tent de tent samen te houden. Er is ook een centrale paal die loopt over de bovenkant van de tent, die de twee polen driehoek. De tent is meestal slechts één persoon houden.

Dome Tenten

De koepel tent maakt gebruik van twee of drie polen die door de bovenkant van de dakdoorvoer en zijn meestal gemakkelijk te zetten. De vloer van de tent is algemeen hetzij een vierkant of zeshoekig gebied dat een grote hoeveelheid headroom en soms een aparte kamer met een veranda kan bieden. Dit type tent biedt een goede stabiliteit en behandelt alle soorten weersomstandigheden beter dan andere types. Na de polen zijn in de plaats, de tent is meestal vrijstaand en kunnen worden opgepakt en verplaatst. Zodra het op een bepaalde plaats, kan het naar beneden worden gehouden met de belangen of vastgebonden met touw. Het is een van de meest populaire tenten tegenwoordig gebruikt.

Cabin Tenten

Cabin tenten behoren tot de grote tenten die meer werk bij het uitvoeren en het opzetten van kan zijn, maar bieden een grote hoeveelheid ruimte voor campers en durablility. Ze nemen meestal meerdere palen voor de montage, de vorming van een vijfhoek vorm met een hoog plafond en een enorme hoeveelheid vloeroppervlak.