Soorten Pariëtale hersentumoren

Soorten Pariëtale hersentumoren

Het brein bestaat uit vier lobben: de frontale, temporale, occipitale en pariëtale. Bedenken van een lijn op de bovenkant van het hoofd van oor tot oor, het gedeelte van de hersenen bij de bovenkant van de schedel juist achter de lijn is de parietale kwab. Naast het leveren van redeneren en geheugenmogelijkheden ontvangt de parietale kwab en interpreteert zintuiglijke informatie. Het helpt andere regio's van de hersenen plannen reacties op prikkels uit de omgeving. Tumoren gelegen in de parietale kwab ernstige gevolgen hebben voor de functie volgens de Massachusetts Hospital samen met Harvard Medical School.

glioom Tumoren

Glioom tumoren zijn de meest voorkomende vorm van primaire tumor. Ze ontstaan ​​uit de ondersteunende cellen van de hersenen, namelijk, astrocyten en oligodendrocyten. Astrocytomen, een type glioma, zijn de meest voorkomende vorm van kinderen en volwassenen hersentumoren, volgens de Universiteit van Alabama in Birmingham Medical School. Gliomen worden gesorteerd 03:59, vier de meest ernstige en kwaadaardige tumor type. Cedars-Sinai ziekenhuis zegt dat gliobastomas zijn de hoogste rang - graad 4 - astrocytoma tumoren. Indien aanwezig in de parietale kwab, tumoren veroorzaken spraakstoornissen, vooral wanneer de tumor in de linker hemisfeer; agrafie of verlies van het vermogen om te schrijven; en agnosie, of het verlies van de mogelijkheid om objecten, mensen, vormen, geluiden en geuren te herkennen. Toevallen en acalculie ontwikkelt, is het onvermogen optellen en aftrekken, volgens Massachusetts Hospital in samenwerking met Harvard Medical School en Johns Hopkins Hospital.

uitgezaaide tumoren

Dit type tumor afkomstig uit een ander gebied van het lichaam voordat het zich verspreidt in de bloedbaan en komt het centrale zenuwstelsel. Colon-, long- en borstkanker zijn de meest voorkomende vormen van kanker uitzaaiingen, en huidkanker. Het is gebruikelijk dat meerdere metastatische tumoren te ontwikkelen in de hersenen; daarom wordt agressief behandeld met chirurgie, bestraling of chemotherapie. Uitgezaaide tumoren meestal terugkeren na de behandeling, volgens de Universiteit van Alabama in Birmingham Medical School.

Primitieve neuro-ectodermale tumoren

Primitieve neuro-ectodermale tumoren invloed kinderen en jonge volwassenen. Ze ontstaan ​​uit de primitieve hersencellen overblijfsel van de vroege ontwikkeling van het zenuwstelsel. Typisch kwaadaardig, dit type tumor snel groeit en zich verspreidt door de hersenen en het ruggenmerg. Omdat deze tumoren agressief, artsen raden chirurgie te proberen zoveel mogelijk van de tumor mogelijk te verwijderen, gevolgd door bestraling en chemotherapie, volgens Cedars-Sinai.