Soorten Marine Ankers

Soorten Marine Ankers


Bij de opslag van uw boot met apparatuur, zorg ervoor dat je niet verlaten uit een trouwe anker. Er zijn verschillende typen ankers beschikbaar afhankelijk van uw voorkeur voor grootte, waar het zal worden gebruikt, en het soort vaartuig zal verankering zijn. Met de juiste anchor kunt u maximale houdkracht met een minimaal gewicht en opslagruimte te bereiken.

leverbot

Soorten Marine Ankers

Een grote versie van de fluke anker.

De meest voorkomende vorm van het anker voor kleine tot middelgrote waterscooters is de toevalstreffer. De vloei, die ook bekend staat als de Danforth, gekenmerkt door een paar botten of vlakke spades, dat onafhankelijk van de rest van het anker roteren te graven in de bodem voorkomen en het anker kunnen aanhouden. Dit is het meest effectief in zandbodem, de botten moeilijkheid graven in zeegras of rotsachtige bodem hebben. Dit anker maakt gebruik van zijn vorm veel meer dan zijn gewicht in te graven en is daarmee relatief licht en eenvoudig te beheren. De scharnierende staartvinnen betekent ook dat het anker plooien relatief vlak voor eenvoudig opbergen. Als een veranderende stroom of wind de oriëntatie van de boot verandert, kan het ertoe leiden dat de vloei om gratis te breken. Echter de vloei is zo ontworpen dat het meestal herneemt zelf.

Klauw

Claw ankers lijken op een brede platte klauw op een 180 graden hoek bevestigd aan een balk. De balk sleept de klauw, het begraven van de klauw in de zeebodem. Net als de bot, klauw ankers hebben moeite met gras begroeide bodem. hoofdvoordeel klauw daarmee over een bot anker in zijn vermogen om te roteren op de bodem om een ​​greep handhaven, zelfs met wisselende stromen of winden. Aan de andere kant, klauw ankers hebben een lage hold-to-gewichtsverhouding en een ietwat onhandige vorm, wat betekent dat ze zijn zwaarder en moeilijker te slaan dan andere ankers.

Ploeg

Plow ankers op zeer gelijke wijze ontworpen voor de landbouw ploegen, en toen de boot trekt het anker het graaft zijn weg naar de zeebodem. Plow ankers werken in vrijwel elke bodem, maar zij zijn niet zo effectief als gespecialiseerde ankers. Een variatie op de ploeg anker, de CQR, kan het anker te draaien met de veranderende stromen. Standard ploeg ankers komt los als de huidige veranderingen. Plow ankers zijn vergelijkbaar in vorm ankers klauw, maar meestal kleiner en lichter zijn omdat ze een hogere hold-gewichtsverhouding.

Dreg

Soorten Marine Ankers

Een dreg anker; Merk op hoe de haken kan vouwen in de schacht.

Een dreg anker is ontworpen als een grappling hook. Vier haken op een 90 graden hoek aan de bodem van een verticale as. De haken kunnen plat worden gevouwen tegen het anker, waardoor het een van de meest efficiënte ruimte ankers. De kosten van dit gemak is een grote vermindering van de houdkracht, met name zachte bodem. Voor kleinere schepen die niet over de opslagruimte voor een grotere anker en zonder de noodzaak van een grotere houdkracht kan een dreg anker de beste keuze.