Soorten maligne melanoom bij kinderen

Huid moedervlekken met een atypische verschijning kunnen ontwikkelen tot melanomen. Maligne melanoom is de meest gevaarlijke vorm van huidkanker en kan zowel kinderen als volwassenen te slaan. Raadpleeg een arts als u een verandering in mol van uw kind te observeren.

familiaire Melanoma

Volgens de Skin Cancer Foundation kunnen kinderen met een familiegeschiedenis van maligne melanoom familiaire atypische multiple mol melanoma syndroom, een aandoening die een kind veroorzaakt atypische mol ontwikkelen en verhoogt zijn kans op een maligne melanoom.

Oppervlakkige Spreading Melanomen

Oppervlakkige verspreiding van melanomen zijn een veel voorkomende vorm van melanoom die zich ontwikkelen op de bovenste laag van de huid en komen het meest voor bij jonge mensen. Dit melanoom is een licht verhoogd of appartement stukje huid met onregelmatige randen en gebieden met verschillende kleuren zoals bruin, zwart of rood.

nodulair Melanoom

Nodulair melanomen, die snel invasief hobbels worden, zijn meestal zwart van kleur en zeer agressief groeien.

Waarschuwingsborden

Mollen die uitgroeien tot melanomen vaak asymmetrisch, onregelmatige randen en een verscheidenheid van verschillende kleuren. Melanomen hebben vaak een diameter groter dan 1/4 inch en een uiterlijk te veranderen.

Behandeling

Artsen kunnen operatief verwijderen melanomen en de nabijgelegen lymfeklieren als kanker is uitgezaaid naar hen. Kinderen met gevorderde gevallen van maligne melanoom kan chemotherapie of andere vormen van behandeling naast chirurgie.