Soorten Longkanker

Er zijn verschillende soorten longkanker elk bepaald door welk gebied van de longen zieke is en hoe de cellen verschijnen onder microscopische beoordeling. Sommige vormen zijn agressiever en verspreiding sneller en nog beter reageren op conventionele therapie├źn. Ongeacht het type of stadium van longkanker, zijn er behandeling opties beschikbaar.

Niet-kleincellig longcarcinoom

Niet-kleincellig longcarcinoom is goed voor ongeveer 80 procent van alle diagnose longkanker. Er zijn drie sub-types van niet kleincellig longcarcinoom. Vaak op het moment van de diagnose is de kanker niet verspreid en daardoor kunnen chirurgische opties beschikbaar.

Sub Type: Darmkanker

Ook bekend als grootcellig carcinoom, worden deze kankercellen kenmerkend voor de buitenste klier gebied van de longen. Deze klieren produceren slijm. De kankercellen kunnen verschijnen als massa, knobbeltjes of litteken kanker. Deze sub-type is het meest voorkomende type dat is gevonden bij vrouwen en niet-rokers.

Sub Type: Squameuze

Dit is de meest voorkomende vorm van kleincellig longcarcinoom en mannen worden meestal gediagnosticeerd met dit type. De kankercellen vormen in de luchtpijp voeringen. Het lijkt als longontsteking en soortgelijke symptomen longontsteking. Deze cellen groeien meestal langzaam en kan jaren duren om naar invasieve kanker.

Sub Type: Bronchioalveolar

Deze vorm van kleincellig longcarcinoom is eigenlijk heel zeldzaam en is een subset van adenocarcinoom. Deze vorm van kanker groeit in de buurt van de longen 'luchtzak. Lopend onderzoek toont deze vorm van kanker reageert goed op gerichte therapie├źn.

Grote Cell Carcinoma

Deze vorm van kanker groeit op de buitenranden van de longen, nabij het oppervlak. Het heeft vaak een hoge groeisnelheid en aldus deze vorm van kanker is typisch wijd voordat deze wordt gediagnosticeerd. Behandeling opties zijn vaak beperkt tot chemotherapie en bestraling.

Kleincellig longcarcinoom

In kleincellig carcinoom, de kankercellen zijn klein maar groeit en zich snel. De kankercellen kunnen grote tumoren die kunnen verspreiden door je hele lichaam te vormen. Deze vorm van kanker is goed voor ongeveer 20 procent van alle gediagnosticeerde kanker en meest gezien bij rokers.