Soorten Homeostatische onevenwichtigheden

Soorten Homeostatische onevenwichtigheden


Homeostatische onevenwicht treedt op wanneer er een toestand van onevenwichtigheid in de interne omgeving van het lichaam door een onderbreking in de interactie van regulerende processen in het lichaam. Het kan worden veroorzaakt door een externe storing, zoals een warme dag, die kan leiden tot het verlies van lichaamsvloeistoffen en mineralen die ze bevatten. Het kan ook worden veroorzaakt door een interne verstoring, zoals een daling van de bloedsuikerspiegel als je vergeet om te ontbijten, of een psychologische verstoring, zoals stress.

natrium onbalans

Natrium speelt een aantal belangrijke rollen in de ondersteuning van een gezond lichaam. Het regelt vloeistofniveaus, helpt de bloeddruk en helpt de zenuwen en spieren te kunnen functioneren. Laag natriumgehalte onbalans, genaamd hyponatriëmie, zwelling doordat te veel water om je cellen te voeren. Er zijn vele oorzaken van deze aandoening, waaronder de bijwerkingen van verschillende medicijnen, HIV / AIDS, chirurgisch of emotionele stress, hoofd trauma en beroerte. Hoge natrium onbalans, hypernatremie genaamd, optreedt als gevolg van onvoldoende toegang tot water of een verminderde mechanisme dat het lichaam dorst vertelt. Dit gebeurt vaak met kinderen en oudere volwassenen. Andere oorzaken zijn overmatige inname van zout, tekort water of water verlies en de bijwerkingen van verschillende medicijnen.

Onevenwichtigheden van de Skin

Homeostatische onevenwichtigheden van de huid kan mild tot levensbedreigend en al zijn direct zichtbaar zijn. Zij omvatten atleten voet, huidinfecties en allergieën, koortsblaasjes, psoriasis, contact impetigo, brandwonden, steenpuisten en karbonkels. Ernstige brandwonden veroorzaken storingen in de homeostatische balans van de huid bij lichaamsvloeistoffen en elektrolyten bevattende eiwitten verloren gaan, wat leidt tot uitdroging en elektrolyt onbalans.

verstoring van de elektrolytenbalans

Elektrolyten, waaronder kalium, natrium, calcium magnesium en fosfaat chloor, zijn mineralen in lichaamsvloeistoffen zoals bloed, plasma en urine. Ze kunnen een elektrische lading dragen en noodzakelijk zijn voor zenuwen en spieren kunnen functioneren. De juiste balans van elektrolyten kan worden beïnvloed door wisselende fluïdum in het lichaam. Gebrek aan water bijvullen of overmatig zweten kan leiden tot een lage vloeistofniveaus of uitdroging, waardoor lage elektrolyt onevenwichtigheden die potentieel levensbedreigend zijn. Anderzijds kan overmatige hoeveelheden kalium en calcium in het bloed de algemene functie van spieren, zenuwen en het cardiovasculaire systeem verstoren.

Metabolic onbalans

Enzymen zijn eiwitten katalysatoren geproduceerd door alle levende organismen die de snelheid van chemische reacties in het lichaam. Metabolische enzymen functioneren door het omzetten van het voedsel dat we eten in energie in een proces dat bekend staat als de stofwisseling. De pancreas, lever en galblaas spelen een belangrijke rol in de productie van deze enzymen. Metabole stoornissen of onevenwichtigheden kunnen worden veroorzaakt door een aantal interne en externe factoren. De symptomen kunnen lage energie of chronische vermoeidheid, chronische diarree, chronische ontstekingen en disfunctionele spijsvertering, zoals constipatie, gas of opgeblazen gevoel bevatten.

hormonale onbalans

Hormonen zijn stoffen die door klieren en organen die specifieke effecten op de ontwikkeling of de functie van een ander deel van het lichaam. Menstruele onregelmatigheden zoals premenstrueel syndroom, het ontbreken van een regelmatige periode en vleesbomen zijn aanwijzingen van een verstoorde hormoonhuishouding bij vrouwen. Mannen worden getroffen, meestal na de leeftijd van 40, door de prostaat problemen die van invloed kunnen plassen, libido en erectiele functie.