Soorten heupprothese chirurgie

Mensen die lijden aan verwondingen en degeneratieve ziekten van het heupgewricht zoals osteoporose kan uiteindelijk een operatie nodig om kracht en mobiliteit te herstellen in een of beide heupen. Sommige ingrepen leiden tot een totale heupprothese - implantatie van een prothese kogelgewricht in het bekkengebied - terwijl een ander type van chirurgie impliceert resurfacing versleten gebieden van het dijbeen of het bekken. Het type heupvervangingsoperatie typisch uitgevoerd afhankelijk van de algehele gezondheid van de patiënt en de ernst van hun gewrichtsslijtage.

traditionele Chirurgie

Traditionele of conventionele heupprothese is het maken van een grote incisie tot 12 cm in lengte langs de zijkant van de heup. De chirurg los dan spieren, banden en pezen, clearing een pad naar het heupgewricht. Volgens de American Academy of Orthopaedic Surgeons, verwijdert de arts en de bal-achtige top van het dijbeen, of dijbeen, uit het stopcontact - een holle plek in het bekken - en plaatst een implantaat in het stopcontact. Een metalen staaf implantaat wordt vervolgens in het dijbeen, en een nieuwe synthetische bal aan het bovendeksel van het dijbeen. De chirurg plaatst dan de prothese terug op zijn plaats om het heupgewricht te bootsen.

Minimaal Invasieve, One-incisie Surgery

Minimaal invasieve chirurgie heupprothese is een hedendaagse benadering operatie die minder schade aan de spieren rond de heup veroorzaakt. Een minimaal invasieve chirurgische insnijding procedure omvat typisch een kleinere uitsnijdingen op het buitenste heup vergelijking met de traditionele chirurgie, gewoonlijk in het traject van 3 tot 6 inch, volgens de American Academy of Orthopaedic Surgeons. Terwijl de chirurg nog wat spieren en pezen worden gesneden om volledige toegang tot het heupgewricht krijgen, zal hij herstellen en sluit deze weefsels na de invoering van de prothese op zijn plaats. Bijgevolg, patiënten die minimaal invasieve ondergaan, enkele incisie operaties hebben meer kans om sneller te genezen en minder tijd te besteden in de revalidatie in vergelijking met degenen die de traditionele chirurgie.

Twee-incisie, Muscle Sparing Surgery

Terwijl de traditionele en één insnijding heupprothese operaties het losmaken van spieren vereisen om te bereiken en werken op het heupgewricht, twee-incisie, of spier sparende chirurgie is een potentieel minder structureel schadelijke chirurgische alternatief. In plaats van het doorsnijden van de spieren aan het heupgewricht te krijgen, artsen twee insnijdingen aan de voorkant of achterkant van de heup en laat de spieren en de omliggende ligamenten en pezen onaangetast tijdens het uitvoeren van een operatie aan het gewricht. Volgens Cedars-Sinai Medical Center, spaarde de spieren zorgt voor minder bloedverlies tijdens de operatie en een snellere, minder pijnlijke herstelperiode. De Mayo Clinic merkt echter op dat deze operatie wordt geassocieerd met een hoger risico op complicaties dan traditionele chirurgie en spierschade kunnen optreden; Daarom moeten patiënten de risico's en voordelen zorgvuldig af te wegen met hun artsen.

hip Resurfacing

In plaats van een totale heupprothese, kunnen sommige patiënten in aanmerking komen voor Hip Resurfacing - een procedure waarbij de chirurg behandelt afgesleten gebieden van het heupgewricht in plaats van ze te vervangen door een volledige prothese. Volgens de Mayo Clinic, kan de jongere, fysiek gezonde patiënten die geen ernstige heupgewricht afwijkingen of bot zwakte hebben zijn goede kandidaten voor heup resurfacing. Terwijl hip resurfacing de patiënt onnodig botverlies kan missen, is het in verband met complicaties, zoals fracturen van de heupkop; Daarom moeten patiënten deze zorgen met hun arts te bespreken.