Soorten Haarverlies bij vrouwen

Soorten Haarverlies bij vrouwen


Haaruitval of alopecia bij vrouwen varieert van enkele verdunning van het haar kaalheid voltooien patches of van de gehele hoofdhuid. Het is belangrijk dat vrouwen onmiddellijk een arts over dunner wordend haar of kaalheid om eventueel afnemen verdere haaruitval en bepalen of er een onderliggende medische aandoening. Verschillende soorten haarverlies bij vrouwen bestaan ​​en de meeste zijn te behandelen.

Erfelijk of Vrouwelijke kaalheid

Erfelijke of gemeenschappelijke kaalheid, ook wel "vrouwelijke patroon alopecia," genetisch. Het doorgeeft van ofwel de moeder of vader, en wordt veroorzaakt door de enzymen aromatase en 5-reductase, die verband houden met de productie van het hormoon dihydrotestosteron (DHT). DHT is verantwoordelijk voor de krimp van haarfollikels. Vrouwen met erfelijke kaalheid kan niet goed reageren op DHT-blokkerende geneesmiddelen voor mannelijke kaalheid, zoals Propecia, vanwege de aanwezigheid van het vrouwelijke hormoon aromatase.

telogen effluvium

Dergelijke diffuse haaruitval bij vrouwen is gerelateerd aan medische aandoeningen of trauma. Vaak triggers zijn de bevalling, menopauze, schildklier ziekte, lupus, bloedarmoede, boulimia, ondervoeding, lichen planus, infectie, operatie of acute stress. Telogen effluvium begint meestal binnen zes weken tot drie maanden van de ziekte of het evenement. In de meeste gevallen is omkeerbaar als de ziekte of trauma geneest, maar het kan een chronische aandoening met individuele triggers worden.

Anagen Effluvium of drugs veroorzaakte haaruitval

Chemotherapie is verantwoordelijk voor anagen effluvium bij vrouwen, een diffuse vorm van haaruitval. Chemotherapie aanvallen snel delende cellen in het lichaam, waaronder haarfollikels in de groeifase. De mate anagen effluvium haarverlies varieert, maar het veroorzaakt vaak volledige kaalheid. Haargroei gebeurt een keer chemotherapie eindigt. Haaruitval is ook een neveneffect van verschillende geneesmiddelen, waaronder enkele bloedverdunners, diuretica, anti-inflammatoire middelen, antidepressiva en orale anticonceptiva, alsook geneesmiddelen voor schildklierziekte, hypercholesterolemie, toevallen, jicht en hoge bloeddruk.

Gelokaliseerde Haaruitval

Gelokaliseerde haaruitval optreedt als gevolg van het gezicht operaties, zoals facelifts en wondheling. Trekken of littekens alopecia is een specifiek type gelokaliseerde haarverlies veroorzaakt door voortdurende trekken op de haarfollikels door een schaars kapsels. Vrouwen met cornrows, vlechten, paardestaarten en hair extensions hebben vaak last van traction alopecia. Trichtillomania is een ander type van gelokaliseerde haarverlies veroorzaakt door emotionele, dwangmatig haren trekken. Prompt psychiatrische behandeling kan vrouwen helpen met trichtillomania.

driehoekige Alopecia

Driehoekige alopecia gebeurt al in de kindertijd en presenteert zich als haar verlies in de tempel gebieden. De mate van haarverlies bij de tempel gebied varieert, en behandeld met medicatie en chirurgische implantaten. De oorzaak van driehoekige alopecia is onbekend.

Alopecia areata

Alopecia areata is een auto-immuunziekte die plotseling ontstaan ​​van haaruitval veroorzaakt in ronde vlekken op de normale huid. Het is een genetische, niet-littekens type haarverlies dat is behandeld met steroïde-injecties. Prompt diagnose door een arts zal helpen voorkomen dat verdere kale plekken verschijnen.