Soorten Dental Artsen

Soorten Dental Artsen


Een tandarts is een professionele gezondheidszorg die gespecialiseerd is in de zorg met betrekking tot de mond, in het bijzonder voor de tanden, tandvlees en weefsel. Tandartsen moeten een bachelordiploma te verwerven en vervolgens inschrijven in tandschool ook. De laatste stap in het verkrijgen van een tandheelkundige licentie is een staat licentie examen af ​​te leggen. Er zijn vele soorten van tandheelkundige artsen die gespecialiseerd zijn in verschillende gebieden van het veld.

algemeen Tandarts

Algemene tandartsen eerstelijnszorg verstrekken voor de algemene mondgezondheid van de patiënten van alle leeftijden. Hij is getraind in verschillende tandheelkundige procedures en is gewoonlijk verantwoordelijk voor de diagnose en behandeling van tandbehoeften. De tandarts kan ook verwijzen patiënten naar andere tandheelkundige specialisten voor meer gespecialiseerde behandeling.

Pediodontist

Een pediodontist is een pediatrische tandarts die gespecialiseerd is in de mondgezondheid van kinderen vanaf de geboorte tot de adolescentie. Dit type van tandarts geeft gewoonlijk informatie, zoals tips over het voorkomen van tandbederf en bacteriën, alsmede het ontwikkelen van gezonde eetgewoonten om hun tanden te beschermen. Volgens de American Academy of Pediatric Tandheelkunde, kan vroege bezoeken aan de tandarts te voorkomen dat holtes en het bevorderen van een gezonde mondverzorging.

parodontoloog

Parodontologen gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met gomziekte of letsel van de tanden of het tandvlees. De meeste patiënten zijn naar een parodontoloog doorverwezen door een algemene tandarts na de diagnose met tandvleesontsteking of een aandoening het beste behandeld door een parodontoloog. Terwijl sommige parodontale aandoeningen vereisen tandheelkundige scaling om tandsteen te verwijderen, andere voorwaarden nodig ernstiger behandelingen zoals bottransplantatie. Steeds een parodontoloog vereist een doctor in de Dental Medicine graad, alsmede drie jaar van parodontale studie.

orthodontist

Net als andere tandheelkundige artsen, orthodontist moet 2-3 jaar gespecialiseerde training voltooien naast tandschool. Orthodontisten brengen tanden, kaken en lippen op één lijn te creëren of een glimlach en gezicht onregelmatigheden te verbeteren. Afhankelijk van het type behandeling nodig kunnen vergoedingen variëren voor orthodontische behandelingen. De meest voorkomende en bekende type van een orthodontische behandeling is beugels om te helpen rechtzetten tanden. Kinderen, tieners en volwassenen worden behandeld door orthodontisten.

endodontist

Endodontists worden ook wel bekend als het wortelkanaal specialisten. De taak van een endodontist is de binnenzijde van de tand te behandelen. Een tand bestaat uit verschillende delen van het glazuur van de kroon aan de pulp van de wortel. De pulp is het zachte weefsel in het wortelkanaal en bij geïnfecteerde of ontstoken dit is het gebied van de tand behandeld. Naast tandbederf, infectie en ontsteking kan ook resulteren uit een afgebroken of gebarsten tand en terugkerende tandheelkundige procedures.