Soorten Blaas Repair Slings

Soorten Blaas Repair Slings

De blaas fungeert als een opslagtank, idealiter met urine totdat er een geschikte tijd en plaats om te plassen. Veel mensen lijden schaamte en ongemak als gevolg van urine-incontinentie - verlies van controle over de blaas - met name als ze ouder worden. In sommige gevallen kan een arts aanbevolen behandeling van urine-incontinentie met een operatie om een ​​blaas sling installeren. De sling cradles hetzij de blaas of de ledigingsbuis, de urethra, om te voorkomen dat de urethra dicht en voorkomen onvrijwillig urineverlies volgens MayoClinic.com.

traditionele Sling

Een traditionele blaas sling lekkernijen incontinentie bij vrouwen van wie blazen zijn uit de juiste positie bewogen, vaak als gevolg van de bevalling. Volgens het National Institute of Diabetes en spijsvertering en Kidney Disorders, na het maken van een incisie door de vagina, bevestigt de chirurg een stuk van een materiaal om de smalle hals van de blaas. Het materiaal kan een type bindweefsel genoemd fascia, hetzij van de patiënt of een donor, of het kan een speciaal synthetisch materiaal. Bevestigt de chirurg de uiteinden van het materiaal aan het schaambeen of bindt ze samen een ondersteunend raamwerk voor de blaas te creëren.

Mid-Urethral Sling

Zoals beschreven door de National Institute of Diabetes en spijsvertering en nieraandoeningen, deze nieuwere procedure maakt de chirurg een steun voor de urinebuis plaats ondersteunt de blaas zelf. De chirurg hecht een kunstmatige mesh materiaal ongeveer halverwege de plasbuis. Mid-urethrale stroppen kan worden gevormd met behulp van een "retropubische" aanpak, gaande in de ruimte achter het schaambeen, of een "transobturator" aanpak, het vermijden van de delicate bindweefsel en bloedvaten achter het schaambeen. De retropubische aanpak wordt ook wel een transvaginale tape of TVT procedure, terwijl de transobturator aanpak gaat ook door het acroniem TOT. In beide gevallen, naast een kleine incisie door de vagina, de chirurg maakt kleine incisies in de lies inbrengen leiden. Met de mid-urethrale sling procedure kunnen patiënten een verblijf in het ziekenhuis te vermijden, omdat de chirurgen de operatie kan uitvoeren op een poliklinische basis.

Male Sling

Hoewel urine-incontinentie bij vrouwen twee keer zo vaak als mannen, volgens de National Institute of Diabetes en spijsvertering en Kidney Disorders, een groot aantal mannen ook lijden aan deze aandoening. Als het midden urethrale vrouwelijke stroppen, de "male sling" incontinentie behandeld door ondersteuning van de urinebuis plaats van de blaas. De chirurg wraps ondersteunend materiaal rond de urinebuis en hecht elk uiteinde aan het bekken. De sling drukt op de urethra, zodat urine gaat alleen wanneer de patiënt maakt een bewuste poging om te plassen.