Soorten ADHD-medicatie

Soorten ADHD-medicatie


ADHD of Attention Deficit Hyperactivity Disorder is op de stijging onder kinderen, maar het heeft ook invloed op naar schatting 4,1 procent van de volwassen bevolking in de Verenigde Staten. De aandoening is meestal behandeld met stimulerende en / of niet-stimulerende medicijnen. Beide soorten geneesmiddelen worden opgemerkt dat de prestaties, maar ook zijn geassocieerd met een aantal minder algemene bijwerkingen. Bij goed behandeld, kunnen mensen met ADHD een normale leiden, zo niet uitzonderlijk leven.

Geschiedenis

ADHD treft miljoenen kinderen en volwassenen, en de diagnose lijkt te zijn op de stijging. In de afgelopen jaren hebben studies aangetoond dat er verschillen in bepaalde delen van de hersenen bij mensen met ADHD. De verschillen kunnen optreden in elk van de volgende drie gebieden: de prefrontale cortex, in de voorkant van de hersenen, is het bekend als opdracht de hersenen center; de globus pallidus en de nucleus caudatus nabij het centrum van de hersenen regelen de snelheid van berichten uit de prefrontale cortex; en het cerebellum net boven de hersenstam controles spiertonus en evenwicht.

types

In wezen kan ADHD medicijnen worden geclassificeerd als stimulerende of niet-stimulerende middelen. Een van de meest voorkomende stimulantia zijn Ritalin, Adderal en Dexadrine. Deze medicijnen werken door het verhogen van het niveau van dopamine in de hersenen. Voorkomende niet-stimulerende medicijnen zijn onder andere Strattera en Wellbutrin. Strattera beïnvloedt ADHD door het stimuleren van niveaus van noradrenaline, terwijl Wellbutrin targets zowel dopamine en noradrenaline niveaus. ADHD nieuwe medicijnen ontwikkeld die ook behandeling van andere aandoeningen, zoals depressie en hoge bloeddruk.

effecten

Ongeacht de drug indeling, ADHD medicatie voordelen bieden door het verhogen van de niveaus van bepaalde chemie van de hersenen hormonen. Net als individuele medicijnen hebben verschillende mechanismen voor het bereiken van deze stijging, zijn er ook verschillende gradaties van bijwerkingen opgemerkt met andere ADHD medicatie. De meest frequent gemelde bijwerkingen zijn misselijkheid, maagpijn, hoofdpijn, rusteloosheid, duizeligheid en een droge mond. Opgemerkt moet worden dat medicijnen beïnvloeden individuen in talloze manieren. Het optreden van bijwerkingen, is daarom vrij geïndividualiseerd.

voordelen

ADHD medicijnen aangeprezen voor de mate waarin zij voordelen voor patiënten. Stimulerende medicijnen staan ​​bekend om hun effectiviteit in het verbeteren van aandacht en het verminderen van impulsiviteit. Niet-stimulerende medicatie ook worden geprezen voor deze voordelen, maar ze zijn meer rechtstreeks verband houden met co-voorkomende stemmings- of angststoornissen. De meeste patiënten die goed zijn gediagnosticeerd met ADHD melden dat de voordelen van medicatie ruimschoots opwegen tegen de potentiële bijwerkingen.

potentieel

Personen met ADHD hebben het potentieel om grote dingen te bereiken. Hoewel de aandoening problemen kunnen creëren voor velen getroffen, mensen met ADHD zijn ook bekend voor visionaire verbeelding, creativiteit, een neiging om risico's, intuïtie en snelle probleemoplossing te nemen, het vermogen om hyper-focus en sterke onderhandelingsvaardigheden. Goed behandeld, ADHD is een aandoening die gemakkelijk beheerd en kunnen voordelen voor een aantal daarvan.