Sommige ziekten die samenhangen met Crohn & # 039; s Disease

Sommige ziekten die samenhangen met Crohn & # 039; s Disease

ziekte van Crohn veroorzaakt een ontsteking van het maagdarmkanaal; de symptomen van de ontsteking diarree of constipatie en buikpijn. De ziekte van Crohn treft 2-7 van 100.000 mensen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, en kan soms een verlammende aandoening. Naast de directe symptomen van de ziekte, kan de ontsteking van de ziekte van Crohn leiden tot complicaties en andere ziekten, sommige die zich in andere delen van het lichaam.

Darmkanker

Volgens de Mayo Clinic, is er een verband tussen de ziekte van Crohn en het ontstaan ​​van darmkanker. Hoewel het risico is hoger voor deze patiënten meer dan 90% van de patiënten met inflammatoire darmziekten nooit ontwikkelen colonkanker. Het risico van colonkanker toeneemt met de duur van de ziekte en of het gehele colon verandert de ziekte van Crohn.

Ondervoeding

De buikpijn en diarree kan het moeilijk voor de patiënt om te eten, en het beschadigde maagdarmkanaal mogelijk niet goed voedingsstoffen te absorberen. Volgens de Crohn en Colitis Foundation of America website, deze tekortkomingen onder meer eiwitten, vitaminen en calorieën. De voedingsproblemen zich normaliter nadat de patiënt de ziekte van Crohn heeft heel lang.

Leverziekte

De lever en galwegen kunnen ontstekingen ontwikkelen bij patiënten met de ziekte van Crohn. Voorwaarde zogenaamde vette leverziekte is de meest voorkomende leverziekte bij deze patiënten; de toestand zich relatief onschadelijk volgens de Crohn en Colitis Foundation of America website. Andere voorwaarden omvatten primaire scleroserende cholangitis, die ontsteking en littekenvorming van de galwegen en galstenen. Ongeveer 1 procent van de patiënten met de ziekte van Crohn ontwikkelen primair scleroserende cholangitis, en tot 34 procent van de patiënten Crohn kan galstenen afhankelijk van de plaats van de ontsteking in het colon ontwikkelen.

Artritis

Ankyloserende spondylitis kunnen ontwikkelen bij patiënten met de ziekte van Crohn, volgens de Crohn en Colitis Foundation of America website. Dit is een spinale artritis die slopende kunnen zijn; ankyloserende spondylitis is ook geassocieerd met ontsteking van de longen en ogen. Mensen met de ziekte van Crohn kan ook ontstaan ​​andere soorten artritis zoals gewrichtslijden, die de grote gewrichten van de armen en benen, of axiale artritis, waarbij de onderrug omvat omvat. Artritis gaat meestal oudere patiënten, maar het vormen van artritis geassocieerd met de ziekte van Crohn hebben de neiging om jongere mensen te beïnvloeden.

Oogziekten

Bij patiënten met de ziekte van Crohn, is er een hoger risico van ontsteking in verschillende delen van het oog, zoals genoteerd op de Crohn en Colitis Foundation of America website. De meest voorkomende complicatie is uveitis, wat ontsteking in het oog die pijn, gevoeligheid kan voor licht en wazig zicht. Een oogarts kan corticosteroïden voorschrijven daalt om de ontsteking te beheren; De uveitis neigt ook te verbeteren bij de ziekte van Crohn komt. Patiënten met de ziekte van Crohn kan ook de ontwikkeling ontsteking van de witte bedekking van het oog genoemd episcleritis, of ze kunnen droge ogen syndroom ontwikkelen.

Botverlies

Volgens de Crohn en Colitis Foundation of America, 30 tot 60 procent van de mensen met de ziekte van Crohn hebben lage botdichtheid, wat kan leiden tot osteoporose. Er zijn enkele symptomen tot de botten te krijgen zo zwak dat ze beginnen te breken. Het gebruik van corticosteroïden voor therapie en ondervoeding twee mogelijke redenen voor de ontwikkeling van botverlies bij deze patiënten.