Sojaproducten en Menopauze

Er wordt veel geleerd over de consumptie van sojaproducten om symptomen van de menopauze te behandelen. Er is wetenschappelijk onderzoek ter ondersteuning van het eten van soja voor de menopauze en voor de algehele gezondheid. Deze studies werden gedaan met menopauzale vrouwen in Aziatische landen als Japan, waar soja wordt verbruikt op een regelmatige basis en met menopauzale vrouwen in de Verenigde Staten. Klik hier voor de feiten, zodat u een weloverwogen beslissing over het eten van sojaproducten tijdens de menopauze kunnen maken.

Definitie

Menopauze is het moment waarop menstruatiecyclus van een vrouw stoppen. Het gebeurt meestal tijdens de leeftijd van 45 tot 55. Christiane Northrup, MD, de gezondheid van vrouwen expert, spreker en best-selling auteur van "De wijsheid van Menopauze" beschrijft de menopauze als een reinigende tijd voor te bereiden voor het tweede deel van je leven, " omdat in deze tijd je gaat in de eerste plaats worden gevoed door je geest en je verbinding met je ziel. "

fyto-oestrogenen

Sojabonen bevatten grote hoeveelheden fyto-oestrogenen, die plantaardige bronnen van oestrogeen die optreedt als oestrogeen in je lichaam. Mehmet Oz, MD cardiovasculaire chirurg en auteur, bevordert soja als een gezond aanvulling op uw dieet. Maar, zegt hij je kan niet afhangen van soja aan uw symptomen van de menopauze te behandelen, ook al heeft meer dan 50 fyto-oestrogenen. Dr. Oz zegt: "... de dingen, zoals de grond waarin het product groeit kan deze niveaus van fyto-oestrogenen beïnvloeden, wat betekent dat er is echt geen manier om te weten of je plukt voordelen of niet (of riskeren problemen als je een vrouw met een oestrogeen-responsieve borstkanker). "

teveel aan oestrogeen

Volgens Dr. Northrup, een teveel aan oestrogeen komt vaak voor bij vrouwen die door de symptomen van de menopauze, die kan beginnen bij sommige vrouwen zodra leeftijd 35. Ze zegt dat de fyto-oestrogenen uit soja voedsel kan eigenlijk teveel aan oestrogeen te blokkeren. Dr. Northrup legt uit: "Soja helpt reguleren oestrogeen, dus als je te veel oestrogeen ten opzichte van progesteron, zal soja fungeren als een oestrogeen blocker op het weefsel niveau."

wetenschappelijke studies

Een 1992 studie aan de Gifu University School of Medicine in Japan van vrouwen in de leeftijd 35-54 openbaarde het eten van sojaproducten beschermt vrouwen uit opvliegers.

Op het Beth Deaconess Medical Center in Boston, MA, onderzoek 2007 toonde eten sojanoten als eiwitsnack "drie of vier keer gedurende de dag wordt geassocieerd met een afname van opvliegers en verbetering van de symptomen van de menopauze."

Tips en waarschuwingen

Krijg soja uit voedingsproducten zoals tofu, tempeh, sojamelk, soja-kaas, soja noten en soja-eiwit poeder. Dr. Northrup zegt dat deze soya "verhoging van de kwaliteit van leven van vrouwen in de overgang op alle niveaus."

Kijk voor niet-genetisch gemodificeerde soja (non-GMO) op het etiket bij het kopen van sojaproducten.

Vermijd soja-isoflavonen pillen. Omdat ze chemisch worden geëxtraheerd uit soja, mogen ze niet veilig zijn.

Raadpleeg uw arts over het eten van soja tijdens de menopauze.