Sociale effecten van sport op jonge kinderen

Sociale effecten van sport op jonge kinderen

Hoewel teamsporten leuke herinneringen die uw kind kan een leven lang meegaan kunnen bieden, ze zijn ook een pedagogisch instrument voor de ontwikkeling van belangrijke sociale vaardigheden. Sport kan hem leren om concurrerend, maar rechtvaardig en eerlijk te zijn. Leren om het concurrentievermogen te combineren met integriteit zal helpen uw kind te cultiveren betekenisvolle relaties als hij vordert via de school, evenals zijn hele volwassen leven.

Teamwork Skills Development

Door het spelen van sporten, je kind leert dat ze niet alleen werkt, maar ze maakt deel uit van een groep die moeten samenwerken om een ​​gemeenschappelijk doel te bereiken. Zoals de American Academy of Pediatrics zegt, sport leren kinderen vaardigheden als volgt vastgestelde regels in het belang van iedereen. Inderdaad, zullen deze vaardigheden uw kind helpen opschieten met mensen als ze ouder wordt, zowel in haar persoonlijke relaties of die zij bouwt op de werkplek.

Langlopende verplichtingen

Een ander effect van de sport in de ontwikkeling van jonge kinderen is de bouw van karakter. Eén aspect van karakter ontwikkeling is in staat om een ​​langdurige verbintenis, of het nu om een ​​team, naar het koor in de kerk of voor schoolwerk. Dit is een positieve eigenschap die hem later zal helpen bij het leven als hij de arbeidsmarkt betreedt of cultiveert een lange-termijn relatie. Door het spelen van sporten, leert hij dat hij deel uitmaakt van een team dat er op hem rekenen door ze te staan, door de goede en slechte tijden.

Eerlijk spel

Nog een andere sociale vaardigheid die sport leren is dat van de mogelijkheid om eerlijk te spelen. Een spel zoals kickball, softbal en honkbal, bijvoorbeeld, zal uw kind te leren de waarde van het wachten haar beurt. In softball, bijvoorbeeld, zal ze leren dat ze moeten wachten voor de coach om haar te vertellen dat het haar beurt om vleermuis. Vóór dat punt, moet ze wachten en te kijken naar haar teamgenoten als ze zijn slagbeurt.

Omgaan met winst en verlies

Een andere eigenschap die uw kind ten goede zal komen als hij volwassen wordt, op basis van de Sport en Ontwikkeling website, is hoe vriendelijk accepteren een overwinning of nederlaag. Competitieve sport zal hem bloot te stellen aan beide. Het zal hem de kans om te zien hoe het niet te zijn na een overwinning te geven. Hij zal getuige zijn van de ostracisme geconfronteerd met andere kinderen die opscheppen aan de leden van het verliezende team dat ze wonnen. Hij zal ook leren dat er momenten zijn dat het andere team beter zal zijn en zal zijn ploeg te verslaan.