Snooker Table Specificaties

Snooker Table Specificaties


Je ziet niet snookertafels in de VS te vaak. Het is vooral een Britse tijdverdrijf, en de tafels zijn veel groter, waardoor het moeilijker om ze te passen in pubs en bars. Aan iemand die wordt gebruikt om het afspelen van de Amerikaanse pool - en op de kleinere 7-foot bar tafels op dat - een snookertafel kan zo groot als een voetbalveld lijken. Echter, ambtenaar, toernooi-waardig snookertafels zijn niet helemaal zo groot.

Lengte breedte hoogte

Een standaard snookertafel speelvlak - dat wil zeggen, het vlakke deel binnen de rails - zou moeten zijn 11 voet 8-1 / 2 inch met 5 feet 10 inches. Officiële richtlijnen snooker toestaan ​​dat deze meting variëren binnen een halve inch, maar niet meer. Meten van de hoogte van de tafel van de vloer tot aan de bovenkant van de rails, het moet tenminste 2 voeten 9-1 / 2 inch maar niet meer dan 2 voet 10-1 / 2 inch.

pockets

Zoals een Amerikaanse pooltafel, een snookertafel heeft zes zakken: één in elke hoek, en één in het midden van elk van de twee langere rails. De World Professional Billiards and Snooker Association biedt table-makers met sjablonen, zodat ze het tafelblad kunnen snijden, zodat de zakken zijn de juiste maat en op de juiste locaties.

lijnen

Amerikanen noemen het eind van de tafel waar de ballen worden de 'voet' van de tafel. In snooker, wordt het genoemd de stribbelen einde. Aan het stribbelen einde van de tafel, is er een stribbelen lijn en een D. De stribbelen lijn loopt parallel aan de voet rail van de tafel, 29 inch van de rail. Het gebied tussen het spoor en de lijn heet de stribbelen. U vindt de D in het stribbelen. Het middelpunt van het stribbelen lijn is ook het centrum van een halve cirkel met een straal van 11-1 / 2-inch - een deel van de stribbelen lijn vormt de rechte rug van de D, en het gebogen deel bogen tegen het einde rail.

spots

Een snookertafel heeft zes plekken op, elk genoemd naar de gekleurde bal die je daar te plaatsen bij het opzetten van de tafel te spelen. Vier van hen gaan de lengte van de tafel, recht naar beneden het midden. De zwarte vlek (ook wel eenvoudig ter plaatse) is aan de bovenkant van de tabel 12-3 / 4 inch van de bovenrail. De blauwe plek of middenstip, ligt pal-schar in het midden van de tafel. De roze vlek of piramide spot, is halverwege tussen de blauwe plek en de zwarte vlek. De bruine vlek wordt ook wel de stribbelen plek, want het ligt aan het middelpunt van het stribbelen lijn. Tenslotte de gele vlek en de groene vlek zijn 11-1 / 2 inch aan weerszijden van de bruine vlek, op de hoeken van de D. Als u zoekt op het D alsof het schrijven, het gele is de top en de groene is aan de onderkant.