Small Cell Tumor Cancer

Kleine cel tumor kanker is een vorm van longkanker, waarbij maligne cellen worden gevormd in de weefsels van de longen. Volgens de American Cancer Society, tien tot 15 procent van alle gevallen van longkanker zijn kleincellige longkanker. Longkanker is de belangrijkste oorzaak van sterfgevallen door kanker in de Verenigde Staten. Kleincellige longkanker wordt voornamelijk veroorzaakt door roken. Kleincellige longkanker groeit snel en verspreidt zich snel.

symptomen

Symptomen van kleincellige longkanker kan omvatten hoesten, kortademigheid en pijn op de borst. Echter kunnen deze symptomen worden veroorzaakt door andere omstandigheden. Het is belangrijk om een ​​arts te zien of je een hoest die aanhoudt, kortademigheid, piepende ademhaling of ophoesten van bloed ervaren. Er zijn nog andere symptomen die aanwezig kunnen zijn, zoals piepende ademhaling, heesheid, verlies van eetlust, zwelling van het gezicht en de hals, ongewone vermoeidheid en gewichtsverlies zonder duidelijke reden.

Identificatie

Diagnose van kleincellige longkanker zal gebeuren in een serieuze test en röntgenstralen. Een röntgenfoto van de borstkas wordt verkregen samen met een gedetailleerd lichamelijk onderzoek en geschiedenis. Een CAT-scan zal ook worden besteld om gedetailleerde gebieden in het lichaam vanuit verschillende invalshoeken te onderzoeken. Een PET-scan kan ook worden vermeld die aangeeft of de kleincellige longkanker is uitgezaaid naar andere organen en delen van het lichaam. Een sputum cultuur zal controleren op kankercellen in het sputum. Een bronchoscopie is een procedure die kan worden gebruikt om te kijken in de luchtpijp en luchtwegen van de longen op abnormale gebieden. Een biopsie kan ook zijn om weefsel van de longen verwijderd voor het testen.

regie

Zodra een patiënt is gediagnosticeerd met kleincellige longkanker, zal de organisatie van de kanker de arts helpen kiezen van de beste vorm van behandeling. In tegenstelling tot andere kankers die worden opgevoerd één tot vier, kleincellige longkanker heeft twee hoofdtypen. Beperkte fase is wanneer de tumor aan een zijde van de borst, in de weefsels tussen de longen en alleen in nabijgelegen lymfeklieren. Uitgebreide fase is wanneer het kleincellige uitzaaiingen of verspreiding naar andere organen en delen van het lichaam.

behandelingen

Het National Cancer Institute dat behandelingen voor patiënten met kleincellige longkanker niet "genezen" kanker. De meest effectieve behandeling is chemotherapie getoond. Het kan alleen of in combinatie met stralingstherapie worden gebruikt. De geneesmiddelen die worden gebruikt bij chemotherapie hangt af als de kanker wordt beperkt of uitgebreid. Chirurgie is een optie als de kanker is opgenomen in een long en lymfeknopen alleen in de directe omgeving. Lasertherapie wordt ook gebruikt voor de behandeling van kleincellige longkanker in combinatie met andere behandelingen, zoals chemotherapie en bestraling. Endoscopische stent kan worden gebruikt om een ​​luchtwegen open dat abnormale weefselgroei van de kanker te houden.

overwegingen

Het National Cancer Institute stelt dat de overlevingskans bij patiënten die chemotherapie met tweemaal daags straling 46 procent op twee jaar en 26 procent op vijf jaar. Klinische proeven zijn voor patiënten met kleincellige longkanker. Deze klinische studies hebben bepaalde criteria dat de patiënt moet voldoen en moet de oncoloog belaste huidige behandelingen van de patiënt worden besproken. Klinische studies kunnen verschillende opties bieden voor patiënten bij wie conventionele methoden niet hebben aangetoond verbeteringen.