Sitz Bath Procedures

Een zitbad wordt gebruikt om rustgevende verlichting te bieden na de bevalling of in het geval van aambeien of rectale pijn. Met een zitbad een eenvoudige procedure die meerdere malen per dag wordt zo vaak als nodig is om pijn te verlichten. Het zitbad wordt gewoonlijk geïnstalleerd op de toiletpot, maar een badkuip kan worden gebruikt om hetzelfde effect te geven.

Plaats de Sitz Bath

Het zitbad wordt geplaatst rechts over de wc-pot gevuld met warm of koud water. Controleer de temperatuur van het water om zeker te zijn dat het niet te warm of koud. Ijs kunnen worden toegevoegd aan een koele zitbad als nodig is om het water te koelen. Zorg ervoor dat de bekken is bevestigd aan het toilet behoren te zorgen dat het niet kan verschuiven wanneer het wordt gebruikt. Zorg ervoor dat de patiënt in staat om de verdieping te bereiken met hun voeten zittend op het bekken. Als de voeten de grond niet kan bereiken, plaats een kleine voetenbankje om het gewicht van de poten weerhouden drukken tegen de zitbad.

De heupen moeten worden ondergedompeld in het water bij het zitten in het zitbad. Geniet van 10 tot 15 minuten per keer om de pijn te verlichten.

Met behulp van oplossingen en Bag

Zout wordt soms toegevoegd aan een zitbad om extra hulp te bieden en is vooral handig voor vaginale ongemakken. Volg de artsen instructies bij het toevoegen van zouten aan het bad. Als u gebruik maakt van een zitbad zonder de instructies van een arts, voeg net genoeg zout, zodat het oplost in het water onmiddellijk.

Sommige Sitz baden worden geleverd met een tas die continu voegt frisse water van het bassin. De tas is boven het hoofd hing en gevuld met water dezelfde temperatuur als het bassin water. Deze zakken worden meestal gehouden in het ziekenhuis met een IV pole.

aftappen Vents

Sitz baden hebben meestal drainage openingen wanneer ze worden aangebracht op een toilet. Dit maakt het mogelijk overloop van water rechtstreeks giet het in het toilet. Als extra water toegevoegd aan het bad van een opknoping zak, de overmaat afvoeren via de openingen in de toiletpot hieronder.

De openingen ook zorgen voor overloop van water wanneer de patiënt voor het eerst zit in het bad. Dit type zitbad voorkeur voor de toepassing van een continue waterstroom.

Na de behandeling

Gebruik de warm zitbad gedurende 10 of 15 minuten per keer. Een koude zitbad mag alleen worden gebruikt voor 30 tot 60 seconden per keer. Bij het opstaan ​​uit het bad, dep het gebied droog zorgvuldig met een schone handdoek. Herhaal dit proces zo veel als nodig voor verlichting van pijn.