Sevofluraan Side Effects

Anesthetica zijn medicijnen die een arts of nurse practitioner beheert aan u voor de operatie of andere medische procedures om slaap op te wekken of te ontspannen u, zodat u geen pijn of ongemak ervaren. Artsen kunnen kiezen uit vele anesthetica, waaronder sevofluraan, zoals Ultane op de markt gebracht. Hoewel het effectief is, sevofluraan is niet voor iedereen, want het heeft verschillende risico op bijwerkingen en complicaties bij sommige patiënten.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Ongeveer 25 procent van de patiënten die sevofluraan rapport misselijkheid ontvangen, waardoor dit de meest voorkomende bijwerking van het medicijn. Braken en hoesten zijn ook vaak voor, bij minstens 10 procent van de patiënten. Van 5 procent tot 9 procent van de patiënten ervaren veranderingen in het hartritme, agitatie, ademhalingsproblemen, verlaagt de bloeddruk, rillingen en vermoeidheid na de medische procedure is voltooid.

Other Side Effects

Sevofluraan heeft de potentie om verscheidene andere lastige of vervelend, maar niet gevaarlijk, bijwerkingen veroorzaken. Neurologische en psychiatrische bijwerkingen zijn huilen, verwardheid, nervositeit en een droge mond. Effecten op de huid en zintuigen zijn jeuk, huiduitslag, tijdelijk lui oog, veranderingen in de smaak en een verhoogde incidentie van ooginfecties zoals conjunctivitis. Andere mogelijke bijwerkingen van sevofluraan verhoogd kwijlen, koorts, tintelingen in de ledematen en hik.

geneesmiddelinteracties

Sommige medicijnen produceren ongewenste neveneffecten bij gebruik in combinatie met sevofluraan. Bij inname met spierverslappers, sevofluraan verhoogt de effecten, wat vaak leidt tot spierzwakte. Omdat sevofluraan vertraagt ​​uw luchtwegen, wees voorzichtig andere medicijnen die verder je ademhaling onderdrukt gedurende ten minste 24 uur na ontvangst van sevofluraan niet te nemen. Voorbeelden van geneesmiddelen om te voorkomen dat onder andere verdovende middelen, slaap- en kalmeringsmiddelen, anti-epileptica en anti-angst medicijnen.

risico's

Bij sommige patiënten sevofluraan veroorzaakt schade aan de nieren, resulteert in verminderde urineproductie of acuut nierfalen. Andere zeldzame complicatie van sevofluraan gebruik onderkoeling, een gevaarlijke daling van de lichaamstemperatuur die kan leiden tot shock. Sevofluraan roept ook kaliumgehalte in uw lichaam. In sommige gevallen veroorzaakt een aandoening genaamd hyperkaliëmie, te beschadigen of het hart en het cardiovasculaire systeem.

overwegingen

Omdat er nog niet voldoende bewijs dat sevofluraan geen ongewenste effecten op een foetus, artsen meestal geen gebruik maken van het geneesmiddel op zwangere vrouwen. Sevofluraan veroorzaakt vaak slaperigheid, zodat artsen raden dat u niet rijden of het bedienen van zwaar materieel voor ten minste 24 uur na de ingreep. Als u nier- of hart-en vaatziekten, kan uw arts geen gebruik maken van deze verdoving vanwege de mogelijke bijwerkingen.