Sesame Olie voor droge neus

Sesame Olie voor droge neus

Mensen zijn met behulp van sesamolie als een remedie voor droge neus sinds de oudheid. Bijvoorbeeld, Ayurveda, de traditionele medische systeem van India, beveelt sesamolie hiervoor. Modern onderzoek ondersteunt ook het gebruik van sesamolie voor droge neus. Het is een all-natuurlijke manier van het verlichten van een probleem dat merkbare irritatie kunnen veroorzaken.

Sesamolie

Sesamolie - zo duidelijk zou zijn - is afgeleid van sesamzaad. Het voegt nootachtige smaak en geur aan maaltijden wanneer gebruikt in de keuken en in salades, en het is een veel voorkomende aanvulling op Aziatische levensmiddelen. Sesamolie is ook nuttig voor het combineren met essentiële oliën voor massage. Etherische oliën te sterk gebruiken zonder deze eerst te verdunnen met een basisolie zoals sesam.

droge neus

Droge neus kan ontwikkelen als gevolg van het weer en droge omstandigheden drogen in gebouwen. Dit tijdens de winter, bijvoorbeeld wanneer de buitenlucht lage vochtigheid en de binnenlucht wordt nog droger door warmte uit ovens en houtkachels. Droge neus kan ook optreden bij een bredere groep van symptomen gedefinieerd als rhinitis, of ontsteking van het neusslijmvlies. Andere symptomen van deze aandoening zijn congestie, loopneus, postnasal drip, hoesten en niezen.

nasaal irrigatie

Het irrigeren van de neus met een zoutoplossing is veilig en effectief is voor het verlagen van droge neus, volgens een artikel gepubliceerd in "Allergy, Astma en Klinische Immunologie" in 2010. De techniek helpt ook duidelijk afstand dik slijm. De fundamentele proces omvat het gieten van een stroom van warme zoutoplossing in een neusholte en zodat het weglopen van de andere neusholte. Commerciële oplossingen beschikbaar zijn, en u kunt ook gewoon gebruik maken van een beetje zout opgelost in water. Saline sprays zijn ook beschikbaar. Een studie uit 2001, echter, vond dat sesamolie nasaal irrigatie werkt zelfs beter.

Saline Solution Vs. Sesamolie

De auteurs van de studie 2001, die in de publicatie "Archives of Otolaryngology," de werkzaamheid van zoutoplossing en pure sesamolie voor het verlichten droge neus. De zoutoplossing is een isotone natriumchlorideoplossing, die dezelfde zoutconcentratie heeft tot normale lichaamscellen. De outdoor-omgeving was een lage luchtvochtigheid winter klimaat in Zweden. Pure sesamolie bleek significant beter bij het verlichten van droge neus dan de zoutoplossing. Sesamolie had ook betere resultaten verbeteren neusverstopping.