Seanol Vs. Spirulina

Seanol Vs. Spirulina

De wereld van voedingssupplementen maakt grote beloften over een verbijsterende reeks van poeders en pillen. Verschillende soorten zeewier en algen zijn niet anders, en ze in de mode komen om de paar jaar als ze worden aangeprezen als "super voedingsmiddelen." Een soort van algen, spirulina, is populair bij de Amerikaanse health food fans al enkele decennia. Het zeewier seanol is nieuwer op het toneel.

Wat is Seanol

Seanol Vs. Spirulina

Seanol is de handelsnaam van Ecklonia cava, een bruine zeewier die groeit in de noordelijke Stille Oceaan voor de kust van Zuid-Korea. Dr. Stephen Sinatra, een cardioloog die supplementen verkoopt, concludeert dat seanol kan worden gebruikt als een pijnstiller, een energie- versterker en een gewichtsverlies steun, en dat het cholesterol normaliseren. Anderen gebruiken seanol om astma, allergieën en erectiestoornissen te behandelen. Maar de meest veelbelovende rol lijkt als antioxidant krachtcentrale. Op ruim honderd dollar voor een drie-maand levering, het is een dure supplement.

Wat is Spirulina

Seanol Vs. Spirulina

Spirulina is een blauw-groene algen die groeit op meren rond de wereld. De zachte celwanden maken het gemakkelijk verteerbaar door de mens. Het pigment geeft de blauwe kleur is phycocyanine, waarvan wordt gezegd dat nieren tegen bijwerkingen van geneesmiddelen beschermen. Mensen eten spirulina voor zijn hoge eiwitten en mineralen en energie te stimuleren.

Voedingswaarde van Seanol

Seanol Vs. Spirulina

Zeewieren bevatten weinig calorieën en bijna geen vet, maar ze zijn verpakt met mineralen uit de oceaan. Ze zijn rijk aan ijzer, jodium, magnesium en natrium, en zijn ook bronnen van vitamine A, B-1, C en E. Seanol is vooral bekend om zijn concentratie antioxidanten. De Oxygen Radical absorptiecapaciteit schaal, of ORAC-schaal, wordt gebruikt om de anti-oxidant waarde van verschillende voedingsmiddelen te vergelijken. Seanol heeft een zeer hoge score van 8368. Dr. Sinatra wijst erop dat veel gezonde voedingsmiddelen hebben een ORAC rating in de honderden of duizenden laag. Echter, een blik op de USDA ORAC-schaal toont aan dat dergelijke gemeenschappelijke voedingsmiddelen zoals gemberwortel, donkere chocolade, marjolein, oregano, pepermunt, salie en linzen scoren bijna even hoog of hoger dan seanol. Deze andere voedingsmiddelen zijn minder duur en veel mensen kunnen de smaak van chocolade of pepermunt verkiezen boven die van zeewier.

Voedingswaarde van Spirulina

U kunt spirulina rauw kopen, gedroogd of in tabletten en capsules. De gedroogde vorm levert meer voeding dan het ruwe doet. Een 10 gram portie van spirulina, wat gelijk is aan ongeveer een eetlepel en een half, bevat 29 calorieën en 5,75 gram eiwit. Gedroogde Spirulina is ook een goede bron van niacine, ijzer, omega-6 en omega-3 vetzuren, koper en beta-caroteen. De meeste mensen vinden dat het beter smaakt gemengd in een iets eerder dan gegeten uit de lepel.