Scoliose Fysiotherapie Oefening

Scoliose Fysiotherapie Oefening

Scoliose een rug aandoening gekenmerkt door abnormale zijdelingse kromming van de wervelkolom. Begint het meest kenmerkend in de snelle groei die optreedt vóór de puberteit. Als je scoliose, kan deelname aan een correct ontworpen lichaamsbeweging of fysiotherapie programma helpen verlichten van alle gerelateerde pijn en offset de rug starheid vaak geassocieerd met de aandoening.

Basics

Hoewel weinig onderzoek beschrijft de effecten van lichaamsbeweging op mensen met scoliose, volgens de Nationale Scoliose Foundation, beschikbare gegevens blijkt dat de oefening is mogelijk en nuttig zijn voor de meeste scoliose patiënten. Als u spinale fusie operatie om de kromming van de ruggengraat te corrigeren hebben ondergaan, kunt u speciale bezorgdheid over de effecten van lichaamsbeweging op je lichaam. Echter, regelmatige lichaamsbeweging of deelname aan recreatieve sport meestal niet beschadigen het gefuseerde deel van uw wervelkolom of plaatst onnodige stress op de niet-gefuseerde delen van uw wervelkolom. Raadpleeg uw arts voor meer informatie over hoe uitoefening van uw specifieke aandoening kunnen beïnvloeden.

toenemende mobiliteit

Mobiliteit beperkingen in de nasleep van de spinale fusie kan aanzienlijk te beteugelen uw vermogen om alledaagse bewegingen zoals het bereiken of buigen uitvoeren. In veel gevallen kunt u de effecten van deze beperkingen met regelmatige stretching routines voor uw quadriceps spieren, heupflexoren en hamstrings te compenseren. In feite, de toegenomen mobiliteit hip opgedaan door middel van deze stukken kunt u buigen of te bereiken met je heupen in plaats van je rug.

het verlichten van pijn

Regelmatige beoefening van back-spierversterkende oefeningen kan helpen verminderen de symptomen. Activiteiten die u kunnen helpen geleidelijk aan het versterken van uw rug onder meer fietsen en wandelen. U kunt ook de mobiliteit te verbeteren en de pijn in de rug met de zelfde heup oefeningen gebruikt door personen die spinale fusie hebben ondergaan. Om de voordelen van deze oefeningen te doen, moet u ze minstens een paar keer per week uit te voeren.

Het voorkomen van scoliose

Fysiotherapeut hebben lang gezocht te beperken of stopzetten van de ontwikkeling van scoliose gerelateerde kromming van de wervelkolom met de oefening. Methoden die worden gebruikt bij het nastreven van dit doel onder meer doelgericht samentrekking van bepaalde romp spieren, houding wijzigingen, diepe ademhalingsoefeningen en spinale strekt. Andere therapeutische oefenprogramma's zijn speciaal ontworpen voor scoliose patiënten die het dragen terug bretels. Er is echter weinig beschikbare gegevens de effectiviteit van fysiotherapie of bewegen brengen bij het stoppen of beperken van de ontwikkeling van scoliose.

overwegingen

Als u ruggegraatsverkromming ernstig genoeg om een ​​operatie nodig, geen gebruik maken van de oefening in een poging om de behandeling uit te stellen. In sommige gevallen kan ernstige spinale misvormingen of post-operatieve effecten uw vermogen om te oefenen of deel te nemen aan sportieve activiteiten te beperken. In de meeste omstandigheden is idiopathische scoliose geen speciale behandeling nodig, hoewel een arts regelmatig op toenemende vervorming moet controleren.