Schwinn Bicycle Tune-up gids


Schwinn Fiets en Fitness LP was een van de meest succesvolle producenten van fietsen in de 20e eeuw. Hoewel het bedrijf een deel van haar marktaandeel verloren in de jaren 1980, het blijft nog steeds een van de top fietsfabrikanten in de wereld en staat bekend om de kwaliteit producten. Echter, net als alle andere fietsen, Schwinn producten vereisen incidenteel onderhoud te blijven opereren in topconditie.

Betekenis

Het uitvoeren van een afstelling op uw Schwinn fiets zal helpen vlot te beheren en verlengen de levensduur van uw investering. Hoe vaak u de fiets dienst is afhankelijk van hoe vaak u het te berijden. Regelmatige smering van onderdelen voorkomt corrosie, en het controleren van uw rem en versnelling kabels voor slijtage zorgt ervoor dat elke rit u veilig is. Het controleren van de bandenspanning en de spaakspanning regelmatig staat ook garant voor de stabiliteit van de wielen tijdens het rijden.

Tijdsspanne

Vóór elke rit, Schwinn adviseert u om uw bandenspanning, remmen de werking te controleren en sprak spanning. Uw fiets moet de remmen, ketting en derailleur gesmeerd een keer per week te hebben. De derailleur, rem en versnelling kabels moeten worden gecontroleerd op juiste afstelling op een maandelijkse basis. Uw wielen moet ook worden trued, pedalen aangescherpt, headset gecontroleerd op de uitlijning en alle bouten en moeren aangedraaid tijdens een maandelijks tune-up. Om de zes maanden moet de remblokken en de ketting worden vervangen als dat nodig is.

expert Insight

In een 2009 interview met PopularMechanics.com, voormalig fietsenmaker voor President George W. Bush, Santiago "Pinkey" Gonzalez, stelt dat alle tune-ups op een fiets in een schone omgeving moet worden uitgevoerd met veel ruimte om te werken. Hij merkt ook op dat een gebrek aan smering in onderdelen van een fiets is een van de belangrijkste oorzaken van storingen, zodat het uitvoeren van een wekelijkse smering inspectie is van cruciaal belang voor de levensduur van uw fiets.

overwegingen

Hoewel Schwinn geeft algemene richtlijnen over hoe vaak de fietsen onderhoud uitgevoerd zou moeten hebben, zal frequent rijden veroorzaken onderhoud vaker nodig zijn. Bovendien, wat tools die u beschikbaar hebben om u te kunnen het soort onderhoud kunt uitvoeren beperken. Hoewel een meerderheid van de instrumenten die nodig zijn voor een standaard tune-up op een Schwinn fiets kan worden gevonden in de meeste garages, een aantal reparaties vereisen speciale tools die een amateur monteur niet kan hebben.

Waarschuwing

U moet niet proberen uit te voeren een deel van een fiets tune-up die je niet bekend bent met of comfortabel te doen. Tune-ups zoals headset aanpassingen en wiel truing kan moeilijk zijn voor de niet-ingewijden. Als verkeerd gedaan, kunt u permanent beschadigen je te oriënteren of velgen. Als u niet zeker bent van een onderhoud procedure, in overleg met de handleiding van uw Schwinn eigenaar of neem de fiets naar een gecertificeerde monteur.