schurft Voorzorgsmaatregelen

Schurft is een huidaandoening veroorzaakt door kleine parasieten bekend als Sarcoptes schurft. De parasieten infecteren mensen door gravende onder hun huid, eieren leggen en te reproduceren. Eerste infectie wordt gekenmerkt door extreme jeuk en vlekken op de huid. Secundaire infectie kan krassen. Indien onbehandeld, kan schurft ontwikkelen tot een meer ernstige aandoening die bekend staat als de Noorse schurft, gekenmerkt door een gebarsten en schilferige huid die vlokken wanneer gekrast. Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen als je besmet zijn met Sarcoptes schurft.

symptomen

Wees op de uitkijk voor symptomen geassocieerd met schurft. Zij kunnen een infectie en de noodzaak van behandeling te geven. Symptomen zijn onder meer intense, constante jeuk die vaak zorgt ervoor dat de huid te bloeden wanneer gekrast. Jeuk is het gevolg van een allergische reactie als gevolg van fecale materie of speeksel geproduceerd door schurft. Gebieden vaak besmet zijn de handpalmen, voetzolen, vliezen tussen de vingers, oksels of huid rond de marine en tepel. Seek behandeling zo spoedig mogelijk, omdat schurft kan leiden tot chronische huid complicaties, zoals eczeem - een ontsteking van de huid in verband met roodheid, blaren en huilen.

het voorkomen

Omdat Sarcoptes schurft zijn parasieten, is het noodzakelijk om de verspreiding en voortplanting te stoppen na een eerste infectie. Gooi alle niet-medische actuele crèmes of lotions die kunnen zijn gebruikt op geïnfecteerde huid. Gebruik warm water en zeep om uw kleding en alle stoffen waarmee je in contact kan komen te wassen. Droog ze in hoog vuur tot het eventuele overschot mijten of eieren te doden. Als u niet de geïnfecteerde items kunnen wassen, overwegen ze te plaatsen in een afgesloten plastic zak uit de buurt van uw leefruimte. Mijten zal sterven na ongeveer een week van wordt beroofd van een host. Vacuüm andere voorwerpen die u hebt aangeraakt, zoals tapijt, speelgoed en dikke jassen. Niet handdoeken na het baden of douchen hergebruiken. Schurft kan van persoon tot persoon worden overgedragen door direct contact met besmette huid. Vermijd lichamelijk contact met anderen zo veel mogelijk als je besmet zijn met Sarcoptes schurft.

Behandeling

Schurft wordt meestal behandeld door verschillende actuele crèmes, zoals Malthoin, lindaan en Permethrin. Actuele crèmes zijn meestal toegepast en vervolgens gewassen enkele uren later uit. Gebruik deze crèmes alleen als gericht op door een arts of medisch professional. Sommige crèmes hebben gevaarlijke componenten; anderen zijn verboden voor hoge toxiciteit. Bijwerkingen kunnen zijn misselijkheid, verlies van coördinatie, tremoren, convulsies, zwelling en branden. In ernstige gevallen, heeft het actueel crème Lindaan resulteerde in neurologische problemen en de dood en is dus verboden in verschillende staten.