Schildklier Peroxidase Treatment

Schildklier peroxidase (TPO) is een belangrijk enzym van de schildklier die helpt bij de productie van schildklierhormoon. Schildklier peroxidase behandeling richt zich op het veranderen van het niveau van antilichamen die schadelijk zijn voor dit cruciale onderdeel van de metabole regulatie.

Betekenis

Een schildklier peroxidase test bepaalt de hoeveelheid bloed antilichamen aanvallen TPO en vermindering van het vermogen van het enzym om effectief te werken.

"De aanwezigheid van de schildklier peroxidase antilichamen in het bloed suggereert dat de oorzaak van de schildklier ziekte is te wijten aan een auto-immuunziekte, zoals de ziekte van Hashimoto of ziekte van Graves," zegt Dr Todd Nippoldt, een endocrinoloog aan de Mayo Clinic. "In auto-immuunziekten, je immuunsysteem maakt antistoffen die ten onrechte normaal weefsel aan te vallen." Het resultaat is dat de ontsteking schildklier functionaliteit minimaliseert.

Proef

Die gediagnosticeerd met een schildklier ziekte zal meestal ondergaan een schildklier peroxidase antilichaam test om de precieze oorzaak vast te stellen. Het eerste teken is typisch een struma (een vergrote schildklier of een klomp cellen, de zogenaamde een knobbeltje), die zichtbaar is geworden in de keel. De artsen zullen een TPO bestellen bij andere testresultaten meten van de niveaus van T3 en T4 hormoon of TSH (TSH) blijkt onvoldoende niveaus van deze hormonen.

Behandeling

Aangezien een hoog schildklier peroxidase antilichamen kenmerkend signaleert het begin van de ziekte van Hashimoto, zal schildklier peroxidase behandeling centreren op de effecten van deze ziekte. Alternatief genoemd Hashimoto, de ziekte een verkeerde aanval van het immuunsysteem tegen de schildklier, waardoor ontstekingen en verminderde functie. Endocrinologen zal meestal voorschrijven schildklierhormoon vervangende therapie in de vorm van de medicatie levothyroxine.

Prognose

Met schildklier peroxidase antilichamen aanval op de schildklier, het doel in de behandeling van de ziekte van Hashimoto wil vullen hormoon productie die wordt verstikt en te voorkomen volledig uitbreekt hypothyreoïdie - een klier die niet in staat om de vereiste hoeveelheden hormoon vlot te bieden metabole regulatie.

"Het resultaat is meestal erg goed", aldus de Universiteit van Wisconsin School of Medicine and Public Health. "De ziekte stabiel blijft jaren. Als het langzaam vooruitgang naar schildklierhormoon deficiëntie (hypothyreoïdie), kan het worden behandeld met schildklierhormoon vervangingstherapie."

Ziekte van Graves

De aanwezigheid van hoge niveaus van schildklier peroxidase antilichamen kunnen ook daarbij een vlag om de aanwezigheid van de ziekte van Graves. Hoewel beide zijn het resultaat van het immuunsysteem onrechte aanvallen van de schildklier en forceren storingen, de ziekte van Graves is het tegenovergestelde van in Hashimoto dat veroorzaakt het hyperthyroïdie (overactiviteit van de schildklier), waardoor het te hoog gehalte van het hormoon thyroxine produceren . In dit geval zal de schildklier peroxidase behandeling centrum rond behandeling van de ziekte van Graves zelf eerst met medicatie ontworpen om de productie van thyroxine beperken.

Indien deze ontbreken, zal radioactief jodium worden gebruikt in wezen stoppen productie van hormonen uit de schildklier. In dat geval zal hormoonvervangingstherapie vervolgens worden gebruikt om essentiële lichamelijke hormonen vullen.