Salicylzuur Vs. Benzoylperoxide voor Cystic Acne

Salicylzuur Vs. Benzoylperoxide voor Cystic Acne

De meeste mensen hebben enige ervaring met acne. Sommigen lijden van slechts af en toe een smet of breakout. Anderen lijden aan chronische acne met wisselende ernst. Bij het eerste teken van acne, veel mensen de aankoop van over-the-counter of OTC-producten met salicylzuur of benzoylperoxide. Deze producten worden aanbevolen voor milde acne of sporadische breakouts. Helaas, hoge recept kosten of andere omstandigheden soms belemmeren de mogelijkheid om dermatologische behandeling voor mensen met een ernstige of cystic acne te zoeken. Voor deze mensen kunnen benzoylperoxide en salicylzuur de enige opties beschikbaar, maar is het meest effectief?

types

Salicylzuur en benzoylperoxide worden met acne bestrijden ingrediënten in een veelheid van OTC. De meeste OTC acne skin-care systemen bevatten één of beide van deze ingrediënten. Salicylzuur wordt vaak gebruikt in reinigingsmiddelen, toners, samentrekkend pads en gels bij concentraties van ongeveer 1 tot 2 procent. Reinigingsmiddelen, lotions en maskers kunnen benzoylperoxide bevatten variërende concentraties van 2,5 procent tot 10 procent. Dermatologen schrijven soms benzoylperoxide gemengd met recept antimicrobiële gels meer matige tot matig ernstige gevallen van acne.

Salicylzuur

Salicylzuur corrigeert ongelijkmatige of onregelmatige vervelling van de huid cellen die dode huidcellen voorkomt aan elkaar plakken en verstoppen de poriën. Volgens de American Academy of Dermatology's AcneNet, salicylzuur is het meest effectief bij het uitroeien van niet-inflammatoire acne, zoals mee-eters en whiteheads. Het vermindert niet teveel olie of bacteriën, die de belangrijkste factoren bij de ontwikkeling van inflammatoire acne. Salicylzuur is vrij mild voor de huid, en milde stekend of irritatie is de meest voorkomende bijwerking. Breakouts zal waarschijnlijk terugkeren zodra het stoppen van salicylzuur behandeling daarom voortgezet gebruik wordt aanbevolen.

benzoylperoxide

Benzoylperoxide acne vermindert door het verminderen van overtollige olie productie. Hogere concentraties benzoyl peroxide produceren meer van dit effect. Benzoylperoxide bestrijdt ook de huid bacteriën P. acnes. Bacteriën mengen met overtollige olie en reist in de poriën. Wanneer olie en dode huidcellen te mengen en vormen een kleverige plug in de porie, raakt het gevangen bacteriën en vermenigvuldigen tot de follikel barst, waardoor inflammatoire acne. Benzoylperoxide effectief behandelt enkele gevallen van inflammatoire acne omdat deze factoren vermindert. Overmatig droge huid is de meest voorkomende bijwerking van het gebruik van benzoylperoxide. Mensen met een droge of gecombineerde huid kunnen profiteren van een lagere concentratie terwijl degenen met een vette huid kunnen profiteren van een hogere concentratie. Net als salicylzuur, acne terugkeert vaak zodra benzoylperoxide wordt gestaakt, zodat de lopende behandeling nodig is.

Cystische acne

Cystic acne is een zeer ernstige vorm van inflammatoire acne. Sommige mensen die last hebben van matige acne kan af en toe een acne cyste ervaren. Cystic acne bestaat uit chronische breakouts met meerdere cysten en knobbeltjes. Een acne cyste ontstaat wanneer de bacteriën in de porie diepe vermenigvuldigen in de porie tot de wand van de follikel breuken. Bacteriën en puin van de follikel morsen uit in de dermis, of de middelste laag van de huid. Een membraan groeit rond deze infectie, de vorming van een cyste. De cyste zijn weg naar het oppervlak van de huid en schade huidweefsel onderweg. Volgens MayoClinic.com, kan acne cysten littekens veroorzaken. Dit type van ernstige acne vereist meestal medische behandeling door een dermatoloog, die vaak ook orale medicatie, samen met actuele medicatie.

overwegingen

Cystic acne is een zeer ernstige huidaandoening die altijd moet worden geëvalueerd door een dermatoloog. Als financiële of andere omstandigheden het zien van een dermatoloog, dan OTC medicijnen kunnen worden gebruikt als een zwak substituut. Salicylzuur niet de factoren die leiden tot het ontwikkelen van cystic acne, zoals overtollige olie productie en bacteriën. Hogere concentraties benzoyl peroxide in staat een aantal gevallen van cystische acne door reducerende bacteriën overtollige olie en ontsteking. Cystic acne kan leiden tot ernstige en blijvende littekens veroorzaken als onbehandeld, zodat raadpleging van een dermatoloog om een ​​effectieve behandeling regime te formuleren wordt sterk aanbevolen.