Rugpijn Na Tillen Gewichten

Rugpijn Na Tillen Gewichten

Na gewichtheffen, moet je sterk en triomfantelijk, niet zwak en pijnlijk voelen. Helaas, rugpijn en gewichtheffen gaan vaak hand in hand; een stam die optreedt in de lumbale wervelkolom of onderrug, wordt gewoonlijk aangeduid als "back weightlifter's." Bewaak uw symptomen zorgvuldig te zorgen dat de pijn is niet indicatief voor een aandoening ernstiger dan een verstuiking.

symptomen

Rugpijn is vaak het gevolg van belasting van de ligamenten of spieren. Sensations kan variëren in intensiteit van een milde steekpartij aan een chronisch gevoel van pijn. U kunt pijnlijke spasmen of het gevoel hebben dat je onderrug is gevoelig als je het aanraakt. Zwakte in je rug en gevoelloosheid kan een ernstig probleem betekenen. Als u de controle over uw blaas of darmen te verliezen, het is een noodgeval en moet u onmiddellijk medische hulp te zoeken.

Oorzaken

Rugpijn kan worden veroorzaakt door een slechte houding of techniek. Als je rug wordt afgerond, worden uw heupen op een hoge hoek dat de ligamenten benadrukt zetten. Wanneer u gewichten op te heffen, voegt het extra stress die kan leiden tot stam. Het houden van uw schouders stabiel en betrokken zal helpen houden u van afronding je rug. Knijp je bilspieren als je de gewichten je optillen om je bekken te betrekken en te houden jezelf van hyperextending je onderrug.

Behandeling

U dient medische hulp te zoeken als je pijn langer duurt dan een paar dagen. In het algemeen, zal uw pijn in de rug weg te gaan als je rust en activiteiten die de nadruk te leggen op je rug te voorkomen. Slapen op uw zijde zal minder stress te maken dan slapen op je rug of buik. Een ijs comprimeren en over-the-counter medicatie kan rustgevend zijn. Core Artsen raadt doen wat lichte oefeningen zoals het lopen naar de gespannen gebied te stimuleren, maar alleen als je genoeg mobiliteit.

het voorkomen

Om te voorkomen dat een rugblessure, adviseert Spine-Health met behulp van lichtere gewichten en het doen van meer herhalingen. Het kan nuttig zijn om een ​​oefening machine te gebruiken in plaats van het opheffen van vrije gewichten, omdat dit zal u met meer steun. Misschien wilt u bepaalde gewichtheffen bewegingen die komen met een hoog risico voor de rug, zoals squats, deadlifts, schoon-en-schokken en flarden voorkomen. Dit geldt vooral voor mensen boven de 50. Als je gaat zitten voor een lange periode van tijd op het werk, neem korte pauzes en rond te lopen om de druk op je rug te verminderen.