Roos en Acne Oorzaken

Roos en Acne Oorzaken

Noch acne noch roos zijn besmettelijk omstandigheden en ze zijn meestal niet gevaarlijk. Toch kunnen ze lelijk zijn en invloed op je sociale leven en het gevoel van eigenwaarde. Aan beide voorwaarden meestal ontstaan ​​als gevolg van huidaandoeningen of oneigenlijk huidverzorging. Deze problemen kunnen meestal worden opgelost met at-home behandelingen, maar ernstige gevallen kan verlangen zien van een arts of dermatoloog.

huidaandoeningen

Zowel acne en roos worden vaak veroorzaakt door een droge huid, vette huid of andere huidaandoeningen. Droge huid resulteert in dode huid schilferen uit en dit acne veroorzaakt door irritatie van de haarzakjes. Droge huid op de hoofdhuid veroorzaakt roos wanneer de doden schalen van de huid afschilferen. Vette huid acne veroorzaakt door verstopping van de haarzakjes. Andere huidaandoeningen, zoals psoriasis en eczeem, roos ook veroorzaken.

reacties

Roos en acne kan worden veroorzaakt door reacties van de huid of het haar producten. Bepaalde producten kunnen de huid irriteren, vooral als je allergisch bent voor bepaalde producten. In het bijzonder kunnen producten die cortisone acne verergeren. Ook als u uw haar of huid te wassen te veel, je kan de huid of de hoofdhuid irriteren veroorzaken huiduitslag, droge huid of schilferen.

Dieet

In het verleden geloofden de mensen het eten van vette voedingsmiddelen en chocolade geleid tot acne, maar volgens MayoClinic.com, dit is niet waar. Echter, het eten van een dieet met weinig zink en vitamine B kan leiden tot roos en acne.

bacterie

Terwijl wassen huid te vaak kan acne of roos, niet voldoende reinigen van de huid leidt tot een ophoping van bacteriën brengt ook deze omstandigheden veroorzaken. Malassezia is een gistachtige schimmel die de meeste volwassenen op hun hoofdhuid, maar kan roos veroorzaken als het uit de hand. Om acne te voorkomen, je gezicht wassen elke dag en zorg ervoor dat het verwijderen van alle make-up 's nachts.

Risicofactoren

Jong om van middelbare leeftijd volwassenen en mannen hebben meer kans op last van roos. Ook als je vet haar of de hoofdhuid of leed aan een neurologische ziekte heb je meer kans om roos te ontwikkelen. Tieners en vrouwen die zijn of zwanger zijn of binnen een week na de menstruatie zijn het meest waarschijnlijk last hebben van acne. Baby's hebben vaak last van acne en roos ook. Deze verdwijnen meestal op zijn eigen en is geen reden tot bezorgdheid.

Behandeling

Begin met het behandelen van deze aandoeningen met over-the-counter shampoos en gezicht of lichaam wast. Was je haar dagelijks met een over-the-counter-roos shampoo en laat de oplossing gedurende ten minste vijf minuten. Als na een paar weken van de behandeling van uw acne of roos met over-the-counter-oplossingen die u geen resultaten zien, een arts raadplegen.