Risicofactoren van erythema multiforme

Erythema multiforme is een huidaandoening veroorzaakt door een allergische reactie op bepaalde soorten medicijnen. Deze aandoening kan leiden tot ernstige complicaties indien onbehandeld.

Risicofactoren

Degenen die bepaalde medicijnen nemen lopen meer risico dan anderen op het ontwikkelen van erythema multiforme. Volgens Medline Plus, deze medicijnen zijn onder andere penicillines, fenytoïne, sulfonamiden en barbituraten. Andere risicofactoren omvatten bepaalde infecties zoals mycoplasma en herpes simplex.

Oorzaken

De exacte oorzaak voor deze aandoening is niet bekend. Medlineplus dat wordt aangenomen dat de allergische reactie veroorzaakt huidbeschadiging weefsels en bloedvaten, waardoor de huidaandoening. Herpes simplex en mycoplasm zijn de meest voorkomende triggers voor dit.

symptomen

Symptomen van deze aandoening zijn koorts, jeuk, ziek gevoel, huidletsels, bloeddoorlopen ogen, droge ogen, pijn aan de ogen, mond zweren, en gewrichtspijn.

Diagnose

Diagnose van deze aandoening wordt gekeken naar het optreden van huidbeschadigingen en een huidlaesie biopsie.

Behandeling

Behandeling opties variëren afhankelijk van de ernst van de aandoening. Medicijnen die de verspreiding van de lesies beheersen en verminderen van de symptomen zijn. Antibiotica kan ook nodig zijn voor een ernstig geval van erythema multiforme.