Risico van Endophthalmitis bij diabetespatiënten

Risico van Endophthalmitis bij diabetespatiënten


Endophthalmitis - infectie in het oog - is een medische noodsituatie het meest waarschijnlijk gebeuren met mensen die onlangs een oogoperatie of letsel. Hoewel de aandoening is zeldzaam, kan dit leiden tot permanent verlies van het gezichtsvermogen, vooral als de juiste diagnose en behandeling is vertraagd. Diabetes verhoogt de kans op het krijgen endoftalmitis en zorgt voor een slechtere uitkomst ook.

symptomen

De symptomen van endoftalmitis zijn pijn, gevoeligheid voor licht, geheel of gedeeltelijk verlies van het gezichtsvermogen en roodheid van het witte gedeelte van het oog. Pus kan toegankelijk achter de lens van het oog en het ooglid kan ook worden gezwollen.

typische oorzaak

In de VS, de typische oorzaak van endoftalmitis is een bacteriële infectie na een staaroperatie. De symptomen verschijnen binnen 4-6 weken na operatie bij 75 procent van de gevallen, maar in sommige gevallen niet ontwikkelen maanden of jaren daarna. De latere symptomen ontwikkelen, de mildere hebben ze de neiging te zijn.

Volgens een artikel in het oktober 2008 "Retina Physician" magazine, postoperatieve endoftalmitis komt voor bij ongeveer 1 op de 1.000 cataract chirurgie patiënten. Ongeveer 2 miljoen staaroperaties worden jaarlijks uitgevoerd in de VS, het artikel leest.

Diabetes en risico's

Emergency arts dr Alan Adams, op het personeel bij Hart van de Rockies Regional Medical Center, Salida, Colo., Zei dat hij misschien wel vijf gevallen van endoftalmitis gezien in zijn 20 jaar het beoefenen van de spoedeisende geneeskunde.

"Het resultaat is afhankelijk van de virulentie van het organisme en de snelheid van behandeling," zei Adams.

In een 1994 studie gepubliceerd door Medline bleek dat 21 procent van de 162 patiënten behandeld voor endoftalmitis binnen twee weken na oogchirurgie had diabetes. Zij vinden ook dat diabetespatiënten neiging om armere visie te hebben na de behandeling in vergelijking met niet-diabetici.

Een 2001 studie gepubliceerd door de National Institutes of Health geconcludeerd dat bij 420 patiënten behandeld voor endoftalmitis na een staaroperatie, 58 hadden diabetes. De diabetische patiënten hadden over het algemeen iets slechter visie voor de operatie dan niet-diabetespatiënten, en hadden minder kans op aanvaardbare uiteindelijke visie te realiseren na de infectie. Onderzoekers merkte ook op dat verwijdering van een deel van het glasachtige vocht vanuit het oog tijdens de behandeling van endophthalmitis gaf betere eindresultaten aan diabetische patiënten - hoewel er niet een voldoende aantal diabetici met "beter dan light-only" zicht in de studie groep om een ​​stevige conclusie te trekken.

A 2006 Japanse studie van vier patiënten met diabetes behandeld voor endoftalmitis geconcludeerd dat alle vier hadden een slechte controle van hun diabetes voor de operatie.

"Omdat de lange termijn een slechte glykemische controle kan leiden tot endoftalmitis, een strikte glykemische controle is noodzakelijk om ooginfecties bij patiënten te voorkomen met (diabetes type 2)," onderzoekers schreven.

Prognose

Volgens de studie van 2001, slechts 39 procent van de diabetespatiënten bereikt 20/40 vision na endoftalmitis - de mogelijkheid om een ​​object te zien 20 voet weg met dezelfde helderheid als iemand met perfect zicht staande 40 voeten vandaan. Ter vergelijking: 55 procent van de niet-diabetische patiënten bereikte 20/40 vision.

het voorkomen

Als u diabetes heeft en overweegt oogchirurgie, krijg je bloedsuikerspiegel onder controle is goed voor de operatie datum om het minder waarschijnlijk dat je endoftalmitis te ontwikkelen.

Na de operatie, volg uw arts de zorg instructies en geen follow-up onderzoek niet overslaan.