Remicade artritis psoriatica Side Effects

Remicade artritis psoriatica Side Effects


Patiënten die injecties van Remicade ontvang de symptomen te verlichten en vertragen de progressie van artritis psoriatica moeten weten dat de medicatie verhoogt het risico voor het oplopen van ernstige infecties. De gemerkte versie van het geneesmiddel infliximab bij Centocor Ortho Biotech gebracht, kan ook tot patiënten met risico op kanker. Meer gebruikelijke bijwerkingen van Remicade gebruik omvatten kleine infecties en misselijkheid.

Vaak voorkomende bijwerkingen

De bijwerkingen die zich in meer dan vijf procent van Remicade behandelde patiënten tijdens klinische studies - en vaker dan bij patiënten die een placebo kregen - waren misselijkheid, buikpijn, last van de maag, de bovenste luchtwegen, hoesten, sinusitis, pijnlijke keel, neus irritatie, bronchitis, jeuk (dat wil zeggen, jeuk), huiduitslag, koorts, pijn, vermoeidheid, orale schimmelinfecties (dwz, candidiasis), hoofdpijn, rugpijn, gewrichtspijn, urineweginfecties en hoge bloeddruk.

Zeldzamer Side Effects

Ongeveer één procent van de patiënten die Remicade kregen voor de behandeling van artritis psoriatica kende een uitslag. Minder dan 0,2 procent van de patiënten hebben ervaren zwelling, hernia diafragma, tintelingen in hun handen en voeten, duizeligheid, uitdroging, hartaanvallen, verwardheid, onregelmatige menstruatie, ademhalingsmoeilijkheden, zweten en gezwollen lymfeklieren. In 3,9 procent van de patiënten die behandeld worden voor een psoriatische aandoening met de hoogste dosis van 5 mg van de medicatie per kilogram lichaamsgewicht, ten minste één gemeenschappelijke of zeldzame bijwerking was ernstig genoeg om ziekenhuisopname nodig hebben, veroorzaken langdurige arbeidsongeschiktheid of overlijden tot gevolg hebben.

Ernstige infectie Waarschuwing

De voorschrijfinformatie voor Remicade opent met een vet, boxed waarschuwing over het risico van de patiënt voor het ontwikkelen van potentieel levensbedreigende opportunistische bacteriële, schimmel en virale infecties. Remicade onderdrukt de activiteit van het immuunsysteem van de patiënt, zodat patiënten moeten laten hun artsen weten of ze hebben geen snijwonden, schrammen of milde ziekte voor het ontvangen van een Remicade injectie. Een update voor de opportunistische infectie waarschuwing geplaatst op de Medline Plus factsheet voor infliximab --- de werkzame stof in Remicade --- waarschuwt artsen om patiënten te monitoren in het bijzonder nauw voor schimmelinfecties.

andere waarschuwingen

Remicade injecties werden geassocieerd met de ontwikkeling van kanker, met name het immuunsysteem kanker T-cellymfoom. Ook Remicade is zelden gedood gezonde bloedcellen (bijv, trombocytopenie) en optische zenuwen beschadigd patiënten.
Patiënten kunnen ook ernstige allergische reacties op injecties Remicade, lijden opgezwollen keel en aanvallen binnen drie uur na toediening van de medicatie.

contra-indicaties

Patiënten met matig of ernstig hartfalen kan niet Remicade injecties ontvangen, omdat de medicatie kan verergeren de hartaandoening. Ook iedereen die allergisch muizen geen Remicade ontvangen omdat de medicatie bioengineered middels cellulaire materialen gewonnen uit muizen.