Remedy Home for verstopte neus

Een verstopte neus is vaak meer van een ongemak dan iets anders. Hoewel niet meestal geassocieerd met een ernstige medische aandoening, het hebben van een verstopte neus belemmert je vermogen om goed te ademen, en kan slapen moeilijk. Gelukkig is het niet nodig om dure producten te ontdoen van uw verstopte neus te schaffen.

Snuiven Uien

De meeste menthol gebaseerde producten en decongestiva hebben ingrediënten die de neus irriteren, waardoor het te lopen, en op zijn beurt, deblokkeren de gevulde-up sensatie die je voelt. Je kunt je neus op dezelfde manier irriteren door simpelweg te snuiven een ui.

Hot Soup of Thee

De stoom van een warme drank kan wonderen doen voor een verstopte neus. De stoom warmt de vloeistof in de neus, waardoor ze een beetje vervallen. Uw verstopte neus zal duidelijk, en als een toegevoegde bonus, zal de vloeistoffen je drinkt helpen duidelijk een deel van het overtollig slijm in je keel veroorzaakt door post nasale infuus.

warme douches

Neem een ​​warme douche en ademen in de stoom. Vaak zijn verstopte neus veroorzaakt door dikke slijm. De stoom van de douche zal helpen dun het slijm en duidelijk uw neus van congestie.

aromatherapie

De etherische olie van de eucalyptus plant kan helpen duidelijk congestie. Het toevoegen van een paar druppels eucalyptus olie aan uw luchtbevochtiger of een olie diffuser zal de geur in de lucht, en steun toe bij het opruimen van uw verstopte neus. U kunt ook een paar druppels op een tissue en plaats het onder je kussen als je slaapt. Het zal in de buurt voor onmiddellijke hulp zijn als je wakker wordt benauwd in het midden van de nacht.

Homemade neusspray

Om uw eigen zoutoplossing neusspray te mengen, zult u 1/4 theelepel nodig. zuiveringszout, 1/4 theelepel. van keukenzout en 8 oz. lauw water. Meng alle ingrediënten samen tot ze oplossen, zet dan de oplossing in een neus druppelaar. Spuit de oplossing in elk neusgat. Het warme water en zouten zal helpen dun het slijm en irrigeren uw sinussen.
Experimenteer met de temperatuur van het water om de meest comfortabele voor je neusgaten te vinden. Als de oplossing te sterk, het bedrag van zuiveringszout en zout met de helft.

Wanneer moet u een arts

Een verstopte neus alleen is meestal niet een ernstige medische aandoening, maar als het langer duurt dan drie weken, moet u het advies van uw arts te zoeken. Raadpleeg uw arts onmiddellijk als u koorts hebt, sinus pijn of dikke afscheiding met bloed of een groen / gele kleur.